Moto3
Esports 03/06/2012

Victòria incontestable de Maverick Viñales a Moto3

El pilot de Roses s'ha situat líder a les primeres voltes i ha aconseguit un avantatge màxim de més de deu segons; seguit de Sandro Cortese i Miguel Oliveira

M. Molina
2 min
Maverick Viñales, celebrant el seu triomf a Moto3

MontmelóMaverick Viñales ha aconseguit una victòria absolutament incontestable al Gran Premi de Catalunya de Motociclisme. El pilot català de Moto3 s'ha situat líder de la prova als primers girs i ja no ha deixat escapar aquesta posició de privilegi fins a creuar la línia en solitari. Darrere seu, i després d'una batalla multitudinària per les dues places restants del podi, Sandro Cortese i Miguel Oliveira. Álex Márquez i Héctor Faubel –que també lluitaven en aquest grup– s'han hagut de conformar amb la 6a i la 7a posicions, respectivament.

Tot i que Viñales partia de la 'pole', el pilot de Roses no ha fet una bona sortida i ha quedat relegat a la quarta posició. Però s'ha recuperat a temps i amb poques voltes n'ha tingut prou per situar-se primer. Una posició que ja no ha abandonat. El català s'ha vist afavorit per la batalla que hi havia darrere seu, on un grup molt nombrós de pilots han lluitat fins al límit per la segona posició. Aquests avançaments han fet que els aspirants no perdessin gens de temps en els girs; mentrestant, Viñales, tot sol, anava al seu ritme i ha eixamplat l'avantatge fins a un màxim de deu segons.

Amb el primer lloc decidit, només quedava per resoldre la segona i tercera posicions final. Després d'un estira-i-arronsa, i una última volta on alguns pilots han estat a punt d'anar pel terra, finalment Sandro Cortese ha creuat la línia de meta en segona posició seguit de Miguel Oliveira. Darrere, Louis Rossi i Alexis Masbou.

D'altra banda, Luis Salom també ha entrat a la zona de punts (10è). N'han quedat fora Andrés Martín (17è) i Isaac Viñales (24è). Aquest últim, penalitzat amb un pas pel 'pit lane' per haver-se saltat la sortida. Per últim, Álex Rins ha caigut.

Amb aquest resultat, Maverick Viñales escurça diferències al Mundial. El líder continua sent Sandro Cortese, ara, amb 87 punts. Viñales és segon amb 80.

stats