Dakar
Esports 12/12/2012

Viladoms: "Ara l'objectiu és guanyar"

El pilot català ha presentat aquest dimecres l'equip amb el que participarà al Dakar 2013. El mànager serà Jordi Arcarons i el seu mecànic David Palmada

Efe
3 min

BarcelonaEl pilot català Jordi Viladoms, que competirà en el Dakar 2013 amb una Husqvarna ET450RR, ha assenyalat aquest dimecres en la presentació del seu equip que l'objectiu per a aquest any és acabar primer en el 'raid' més famós del món.

"Sempre vols més i si he fet un Dakar quart, ara l'objectiu és guanyar. En aquest equip ho hem fet tot entre tots i el sento com una cosa molt meva i això em dóna forces, perquè ho portes amb tu", ha assenyalat.

Els seus dos homes claus seran el seu mànager Jordi Arcarons i el seu mecànic David Palmada. A més del suport de l'equip xilè Tamarugal, un dels millors del món.

La seva participació en aquesta nova edició del Dakar ha anat d'un pèl. Subcampió del món de Ral·li Cros Country, es va veure obligat el 9 de novembre passat a prendre la decisió d'abandonar les files de l'equip Bordone Ferrari, "per la incertesa sobre la continuïtat del projecte", ha explicat.

"Va ser una llàstima perquè amb aquest equip he viscut la meva millor temporada en els ral·lis", afirma el pilot igualadí, de 32 anys i que va aconseguir un excel·lent quart lloc al Dakar, a més de guanyar el ral·li de Sardenya i aconseguir el subcampionat del món.

Fa amb prou feines una setmana, Viladoms arribava a un doble acord amb Speedbrain i BMW Barcelona, d'una banda, i amb l'equip xilè Tamarugal XC, per una altra.

Speedbrain, l'escuderia que gestiona l'equip oficial de Husqvarna (una marca de BMW) en el Dakar, s'ha encarregat de facilitar-li la moto, mentre que el concessionari oficial BMW Barcelona s'ha ocupat de tancar l'acord que ha fet possible la seva participació en la pròxima edició del ral·li sud-americà amb una de les millors opcions possibles.

"El següent objectiu era trobar un equip que facilités l'assistència durant la carrera, i el xilè Tamarugal XC, un dels millors del món, i entre els seus objectius hi ha el Dakar. Els 'Jaquetes grogues', color que caracteritza l'equip, són coneixedors experts del terreny on es desenvolupa la prova i noms com Claudio Rodríguez, Jorge Villagra i 'Txec' López són part del seu potencial", ha apuntat.

Viladoms ha agraït a Tamarugal, Speedbrain i BMW Barcelona el suport que ha rebut a menys de dos mesos, el 5 de gener, perquè comenci la carrera. Serà la seva sisena presència en la prova.

El català ha reconegut que "la feina ja està feta" i que està "satisfet" de com ha anat: "Crec que en el Dakar dormiré més hores que fins ara. El projecte era important i els hem articulat en pocs dies. Ha estat una cosa espectacular i estic sorprès, perquè tinc un bon equip, bona moto, bon mànager i, al principi, estava espantat en aquest sentit".

No ha amagat que ha intentat compaginar la preparació logística amb els entrenaments amb la moto. "Encara que només he fet 50 quilòmetres amb la que correré, en tinc una altra aquí igual i entrenaré deu dies abans d'anar-me'n", ha revelat.

Arcarons, el seu mànager, té clar que "Jordi té qualitats per lluitar per guanyar aquest Dakar. Hi ha molts favorits, molt experts i rivals durs, encara que ell pot estar a dalt de tot".

Per a Arcarons serà un Dakar dur: "Sortiran de Lima (Perú) i van directe al desert. Comencem amb dificultat tant per quilòmetres com per fatiga. Creuarem els Andes i la fiabilitat de les motos de 450 cc. ha de ser màxima, tot i que aquesta moto no ha donat problemes en l'últim any".

stats