FÓRMULA 1
Esports 27/11/2011

Webber tanca la temporada 2011 amb el primer triomf i Button aconsegueix el subcampionat

L'australià puja per primer cop en aquest curs al calaix més alt del podi, acompanyat per Vettel i Button. Alguersuari no ha pogut entrar en els punts i ha acabat onzè

N. García
1 min
Mark Webber ha aconseguit el primer triomf de la temporada al Brasil. MARK THOMPSON / GETTY IMAGES

BarcelonaL'última cursa de la temporada havia de decidir qui seria el subcampió del món. Amb el campionat decidit des de feia setmanes, Button, Alonso i Webber es jugaven la segona posició. Al final, el premi se l'ha endut Jenson Button, que ha aconseguit pujar al tercer esglaó del podi.

Al Brasil, el triomf ha estat per a Mark Webber. L'australià, que durant tota la temporada ha estat a l'ombra del seu company i campió del món, Sebastian Vettel, ha aconseguit pujar al calaix més alt del podi per primer cop aquesta temporada. Webber, que sortia segon, ha avançat el seu company a la volta 30, quan Vettel s'ha deixat avançar perquè tenia problemes de canvi des de la volta 14.

I és que semblava que a Interlagos el guió es repetiria, ja que Vettel ha sortit i ha començat a obrir forat respecte als seus rivals. Però els problemes de canvi han fet que Webber l'avancés i que l'alemany es conformés amb la segona posició. Pel darrere, Button no necessitava més que ser tercer per aconseguir el subcampionat. La quarta posició de Fernando Alonso, sumada a la victòria de Mark Webber, fa que l'asturià caigui a la quarta plaça del Mundial, per darrere de Webber.

De la seva banda, Jaume Alguersuari no ha pogut acabar la temporada sumant punts. El català ha tingut problemes en la sortida i, tot i que ha fet una bona cursa, no ha pogut passar de l'onzena posició. El seu company a Toro Rosso, Sebastien Buemi, ha estat dotzè.

stats