MOTOR
Esports 09/03/2012

El Circuit de Catalunya espera concretar aviat el calendari de la F-1 amb València

El president del Consorci del Circuit de Catalunya diu a RAC1 que estan negociant amb València i que l'acord podria arribar en els propers dos mesos

Efe
2 min

BarcelonaEl president del Consorci del Circuit de Catalunya, Vicenç Aguilera, ha assenyalat aquest divendres que les negociacions per tancar un acord amb València per unificar la carrera de Fórmula 1 a Espanya es concretaran d'aquí a un o dos mesos.

Així, Aguilera ha admès que tant el propietari de la F-1, el britànic Bernie Ecclestone, com els responsables dels grans premis dels circuits de Barcelona i València estan negociant unificar en una sola carrera les dues proves a partir de l'any que ve, donada la situació de crisi econòmica.

En cas que no s'arribés a un acord en aquesta reunió entre les tres parts, Aguilera ha assegurat que el Circuit de Catalunya continuaria amb el GP d'Espanya fins al 2016, encara que ha reconegut que en aquests moments "estem en una fase bona de negociació".

"Fa mesos que estem negociant aquesta possibilitat. L'escenari que contemplàvem per al 2012 i el 2011 no va ser possible. No hi va haver una actitud positiva per part de València. Nosaltres ho vam intentar. Ara hi ha una posició diferent i estem negociant la possibilitat de fer l'alternança", ha assenyalat Aguilera en unes declaracions a RAC1.

Per al màxim responsable del consorci català, tot depèn "del fet que ens posem d'acord", i per això "cal buscar l'equilibri entre Ecclestone, València i Barcelona". Tot això, "té certa complexitat", perquè els models de negoci dels dos grans premis "són absolutament diferents".

El responsable del consorci del Circuit de Catalunya ha revelat que el GP d'Espanya és "lleugerament deficitari", sense concretar xifres, malgrat que en les pèrdues, els diners públics entren en acció, ja que com ha recordat Aguilera "la Generalitat cobreix el 80% en cas de dèficit". "Les perspectives ara no són optimistes, i davant la situació actual hem de ser molt conservadors. Si omplim el circuit, no tenim problemes, però si no l'omplim, som lleugerament deficitaris", ha raonat.

stats