MotoGP
Esports 16/06/2012

La pluja esguerra la classificació de MotoGP i Álvaro Bautista sortirà primer a Silverstone

El pilot de Talavera de la Reina liderava la sessió a falta de vuit minuts quan ha començat a ploure. Spies i Stoner l'acompanyaran a la primera fila de la graella

M. Molina
2 min
Álvaro Bautista a Silverstone GEOFF CADDICK / GETTY

BarcelonaÁlvaro Bautista s'ha vist beneficiat aquest dissabte de la pluja que ha caigut al circuit de Silverstone i ha aconseguit la 'pole' a MotoGP. El pilot de Talavera de la Reina liderava la sessió de classificació a falta de vuit minuts, quan la pluja ha fet acte de presència. Amb aquesta circumstància, els pilots ja no han pogut millorar el registre i Bautista ha aconseguit la seva primera 'pole position' a la categoria reina del Mundial. Al seu darrera, Ben Spies i Casey Stoner, que l'acompanyaran a la primera fila de la graella.

Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa i Héctor Barberá esperaven que arribés la part final de la sessió per intentar rebaixar el cronòmetre, però ja no hi han estat a temps. Finalment, sortiran quart, cinquè i sisè, després d'haver quedat a mig segon del 'poleman' del dia. Tots tres ocuparan la segona fila de la graella.

D'altra banda, Aleix Espargaró ha tornat a ser el més ràpid dels pilots de CRT, i aquest diumenge sortirà des de la 11a posició. Mentre Iván Silva ho farà des de la 19a.

La nota negativa dels entrenaments ha estat la doble caiguda dels pilots de Ducati: Valentino Rossi i Nicky Hayden. Els dos han anat pel terra al mateix punt, quan els ha marxat la roda davantera a la frenada, i han destrossat les motos respectives. Un altre cap de setmana negre pel l'equip italià, que continua sense trobar la clau de volta que permeti aconseguir bons registres.

Tanmateix, i sobre la pista mullada, les condicions poden canviar notablement. Rossi ja va ser el més ràpid el divendres, en la primera sessió disputada amb pluja. Si aquest diumenge la cursa està mullada, 'Il Dottore' pot tenir opcions al traçat de la Gran Bretanya.

stats