FÓRMULA 1
Esports 11/09/2011

Vettel no dóna opció a ningú i aconsegueix la vuitena victòria de la temporada a Monza

Fernando Alonso ha fet una gran sortida, però Vettel l'ha tornat a superar cinc voltes més tard. Alguersuari ha remuntat onze posicions per situar-se setè

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel sortia des de la 'pole' i lidera la cursa.

BarcelonaSebastian Vettel ha fet a Monza un pas més per aconseguir el seu segon mundial consecutiu. L'alemany ha sumat al traçat italià la vuitena victòria de la temporada, just en el mateix circuit on va guanyar per primer cop a bord d'un Toro Rosso.

Fernando Alonso tenia clar que Monza és territori Ferrari i que havia de fer una gran cursa davant dels tifosi que s'aplegaven al circuit italià. L'asturià, que sortia quart, ha fet una gran sortida, i s'ha col·locat primer abans de gestionar el primer revolt. A més, l'asturià s'ha vist beneficiat per la sortida del cotxe de seguretat a la pista, ja que l'Hispania de Liuzzi, totalment descontrolat, ha fet impactar diversos monoplaces entre ells en el moment de la sortida. Aquest xoc ha provocat que Liuzzi, Rosberg, Petrov i Ricciardo haguessin d'abandonar.

El cotxe de seguretat ha marxat a la tercera volta i a Vettel només ha necessitat dues voltes per superar Fernando Alonso, amb un avançament espectacular. Abans, Webber i Massa han topat i el pitjor parat ha estat l'australià, que sense els bigotis davanters ha intentat arribar als boxs, però ha acabat xocant contra les tanques de protecció.

Vettel, després de l'avançament, ha deixat enrere Alonso i l'atenció de la cursa s'ha centrat en la lluita per la tercera posició. Hamilton i Michael Schumacher han mantingut una bonica lluita, amb dos avançaments inclosos. El tap que ha fet l'alemany ha provocat que Jenson Button s'apropés i que lluitessin el Mercedes i els dos McLaren per la tercera posició. La lluita ha acabat amb Button superant el seu company i el Kàiser, i col·locant-se tercer. El primer pas pels boxs no ha provocat gaires canvis en la classificació i les posicions dels pilots capdavanters s'han mantingut.

A la volta 36, Jenson Button, que feia molta estona que estava darrere Fernando Alonso, l'ha pogut superar, col·locant-se segon i intentant anar a la caça del líder, Sebastian Vettel. Però no ha pogut ser. L'alemany ha seguit ampliant distàncies i només ha aixecat el peu en els últims compassos, quan ja tenia el triomf a la butxaca. Al podi l'han acompanyat Jenson Button i Fernando Alonso, que en l'última volta ha hagut de defensar la seva posició de les envestides de Lewis Hamilton.

Per la seva banda, qui ha tret profit del xoc del principi ha estat el català Jaume Alguersuari, que a més ha fet una gran remuntada i ha acabat la cursa en la setena posició després d'haver remuntat onze posicions.

stats