FÓRMULA 1
Esports 02/09/2012

Jenson Button domina de principi a fi a Spa i aconsegueix la segona victòria de la temporada

El britànic guanya per primer cop a Bèlgica. Al podi l'acompanyen l'alemany Sebastian Vettel i el finlandès Kimi Räikkönen

Nuria García
2 min
Jenson Button ha aconseguit guanyar el GP de Bèlgica / SEBASTIEN PIRLET / REUTERS

BarcelonaJenson Button ha dominat de principi a fi el Gran Premi de Bèlgica que aquest cap de setmana s'ha disputat al circuit de Spa-Francorchamps. El britànic, que aquesta temporada havia guanyat la cursa que inaugurava el Mundial, la d'Austràlia, ha aconseguit a Bèlgica la seva segona victòria de la temporada.

Button sortia des de la 'pole position' i ha tingut sort i no s'ha vist involucrat en l'incident que hi ha hagut en el primer revolt i que ha deixat fora de combat quatre pilots –Alonso, Hamilton, Grosjean i Checo Pérez–. El britànic no ha deixat en cap moment la primera posició i ha creuat la línia de meta en solitari.

Segon ha sigut Sebastian Vettel, que amb aquest podi ha aconseguit superar el seu company d'equip, Mark Webber, en la classificació general. Ara, Vettel és segon, a 24 punts del líder, Fernando Alonso, que aquest diumenge no ha sumat cap punt. Vettel ha fet una gran remuntada (sortia 10è) i de mica en mica ha anat avançant pilots fins a quedar-se darrere de Button. De fet, tant Vettel com Button han sigut els únics que han finalitzat la cursa havent fet només una aturada a boxs per canviar pneumàtics.

En la tercera posició ha acabat Kimi Räikkönen. El finlandès ha lluitat amb Schumacher per la tercera posició abans que l'alemany tingués problemes amb la sisena marxa i finalment ha aconseguit el sisè podi de la temporada.

Per la seva banda, el català Pedro Martínez de la Rosa ha acabat la cursa en la 18a i última posició, just per darrere de Heikki Kovalainen.

CLASSIFICACIÓ - GP BÈLGICA

1. Jenson Button

2. Sebastian Vettel

3. Kimi Räikkönen

4. Nico Hülkenberg

5. Felipe Massa

6. Mark Webber

7. Michael Schumacher

8. Jean-Éric Vergne

9. Daniel Ricciardo

10. Paul di Resta

11. Nico Rosberg

12. Bruno Senna

13. Kamui Kobayashi

14. Vitali Petrov

15. Timo Glock

16. Charles Pic

17. Heikki Kovalainen

18. Pedro de la Rosa

stats