MOTOCICLISME

Encara amb ferides obertes entre Rossi i Márquez, dimarts arrenca la temporada 2016

El circuit de Xest acull dimarts i dimecres els primers tests de pretemporada quan encara cueja l'intercanvi de declaracions entre Rossi i els pilots d'Honda, Márquez i Pedrosa, i Lorenzo

Aquest dimarts arrenca a Xest la temporada 2016 amb la celebració dels primers tests de pretemporada, que s'allargaran fins al dimecres. Però aquests tests comencen quan encara no s'han tancat les ferides del passat, ja que l'intercanvi de declaracions entre Valentino Rossi, Marc Márquez, Jorge Lorenzo i Dani Pedrosa –que va començar a Malàisia– no s'atura.

Després de perdre el títol,  Rossi va acusar Márquez de no donar el cent per cent a la pista i Honda de permetre que un dels seus pilots deixés guanyar un pilot de Yamaha, la marca rival. "Una persona que durant tot el cap de setmana diu mentides cada vegada que en té l'ocasió, que diu que donarà el màxim per derrotar Lorenzo, perquè és important per a Honda acabar primer i segon, i després a la cursa es comporta com es comporta... és que està tocant els collons a tothom. Les seves últimes voltes han estat penoses", va dir Rossi, amb to sorneguer, sobre el de Cervera.

Márquez i Pedrosa, per la seva banda, es van defensar assegurant que havien donat el cent per cent a la pista. "M'acusa de guardaespatlles quan he intentat guanyar la cursa. És un insult", deia Márquez, mentre Pedrosa afegia: "Valentino no té ni idea de com em sentia sobre la moto". També va defensar els seus pilots Shuhei Nakamoto, vicepresident de l'equip HRC: "No podem acceptar les acusacions que ha dirigit Rossi cap al Marc i cap a Honda, perquè són la percepció d'una persona a la qual respectem, però no és la realitat"

L'enrabiada de Rossi, com va passar el 2006 quan va perdre també el títol en l'última cursa amb Nicky Hayden, es va traduir en l' absència de l'italià a la gala de campions que es va celebrar diumenge a la nit a València i en què el director de Yamaha, Massimo Meregalli, va rebre la medalla de Rossi com a segon classificat del Mundial per la no-assistència del pilot.

Proves amb els pneumàtics Michelin

Amb tot això encara encès, l'acció torna aquest dimarts a la pista. Els equips aprofitaran per provar la moto del 2016 i també els nous pneumàtics Michelin, marca que substituirà Bridgestone com a proveïdor oficial a partir de l'any vinent. No serà el primer test que els equips faran amb les noves gomes, fet que ha provocat que els equips hagin pogut desenvolupar les noves motos adaptant-se ja als nous pneumàtics. Per les primeres sensacions dels pilots, sembla que el pneumàtic davanter té menys adherència que el Bridgestone, i el del darrere en té més. Honda, per exemple, ja ha explicat que ha carregat més pes al darrere de la moto per equilibrar-la i adaptar-se així a les noves gomes. " Hem d'adaptar-nos als nous Michelin i a uns equips electrònics diferents, un nou repte", reconeixia diumenge Valentino Rossi.

Qui tornarà a pujar a la MotoGP serà Tito Rabat, que després del test que va fer després de la cursa de l'Aragó –a finals de setembre– s'hi enfilarà com a pilot oficial ja de la categoria reina, a la qual fa el salt aquest proper 2016 amb l' equip Marc VDS com a substitut de Scott Redding.