F1
Esports 09/02/2011

Alonso i Vettel seguiran posant-se a prova a Jerez

Els pilots de Ferrari i Red Bull comencen demà un nou duel de pretemporada, durant els quatre dies de tests oficials que tindran lloc a Jerez de la Frontera

Redacció
2 min
Fernando Alonso ha estrenat el seu Ferrari a Xest.

CadisEl polonès Robert Kubica, de Lotus Renault, serà el gran absent en la pretemporada que els pilots de Fórmula 1 continuaran fent a Jerez. El pilot centreeuropeu va signar la setmana passada el millor registre en els entrenaments de Xest, amb 1.13.144, però diumenge va patir un greu accident en un ral·li a Itàlia i està ingressat en un hospital, on serà sotmès aquest dijous a una segona intervenció quirúrgica.

Després de Kubica, el més veloç al Ricardo Tormo ha estat el bicampió del món espanyol, amb 1.13.307, que seguirà treballant en la posada al punt del F-150 amb vista al començament del Campionat del Món el pròxim 13 de març a Bahrain.

A més, també seran a la pista gaditana els pilots d'onze escuderies, amb l'única excepció d'Hispània, que participarà a Monza en un 'filming day' de Pirelli, pel qual rodaran Felipe Massa, Jarno Trulli, Lewis Hamilton, Jenson Button, Mark Webber, Michael Schumacher, Nico Rosberg, Jaume Alguersuari i els principiants Pastor Maldonado, Sergio Pérez o Jerome D'Ambrosio.

Les noves novetats tècniques, com l'aleró del darrere, els nous pneumàtics ara subministrats per Pirelli, a més de la tornada del sistema KERS de recuperació d'energia en els monoplaces, són al·licients més que suficients per aixecar expectació entre els aficionats.

A més, la limitació de quilòmetres a fer per reglament abans que s'obri el teló del campionat, fa que cada metre que realitza el monoplaça sigui estudiat a consciència per intentar afinar al màxim la posada al punt amb de cara a arribar a la primera carrera amb els deures acabats.

Amb quatre proves de pretemporada fixades, tots en terra espanyola tret de la que es desenvolupa la mateixa setmana del Gran Premi inaugural a Bahrain, les quatre jornades que tenen per davant els equips per treballar a Jerez seran vitals per anar definint les línies de desenvolupament dels monoplaces.

Els aficionats podran presenciar aquestes proves des de les grades del circuit de Jerez obertes per a l'ocasió. Hi haurà dos tipus d'entrades, la d'admissió general per a les tribunes X-1, X-0, X-2 i X-3 al preu de 10 euros i l'entrada de tribuna VIP, just davant de 'boxs' el preu de la qual és de 20 euros.

stats