FÓRMULA 1
Esports 14/04/2013

Fernando Alonso guanya amb contundència el Gran Premi de la Xina

L'asturià ha fet una gran cursa i ha retallat distàncies a la classificació general del Mundial. L'han acompanyat al podi Räikkönen i Hamilton

Nuria García
2 min

BarcelonaFernando Alonso ha aconseguit la victòria en el Gran Premi de la Xina, la tercera cita de la temporada de Fórmula 1 que aquest diumenge s'ha disputat al circuit de Xangai. Segon ha estat Kimi Räikkönen i tercer, Lewis Hamilton. Mentre aquests dos últims pilots han protagonitzat un espectacular final de cursa, lluitant pel podi amb Vettel (que finalment ha estat quart), Alonso ha pogut fins i tot baixar el ritme i dosificar-se les últimes voltes.

Els dos Ferrari, els de Fernando Alonso i de Felipe Massa, han fet una gran sortida i han avançat un Kimi Räikkönen a qui li han patinat els pneumàtics quan els semàfors s'han apagat. Hamilton, per la seva banda, ha estat el líder de la cursa fins a la volta 5, quan primer Alonso i un revolt més tard Massa l'han superat.

Quan el ball a boxes ha començat, Mark Webber ha xocat amb el Toro Rosso de Jean-Éric Vergne i ha hagut de visitar els seus mecànics per canviar els bigotis del seu monoplaça. Els comissaris investiguen aquesta maniobra. Tot i això, la cursa per al pilot australià ha acabat a la volta 18 quan, després de sortir de boxes per canviar pneumàtics, un dels seus mecànics no li ha collat bé una roda al cotxe i l'ha perdut al mig de la pista.

Alonso i Vettel portaven estratègies diferents (l'asturià, com la majoria de pilots, ha arrencat amb pneumàtics tous mentre que l'alemany ho ha fet amb durs, com Button). Així doncs, quan Alonso ha fet la seva última aturada a boxes per canviar pneumàtics (volta 42), a Vettel encara li faltava una per col·locar les gomes toves. Amb els pneumàtics tous i amb un alt ritme, Alonso només ha trigat una volta a superar Vettel i situar-se primer.

Quan faltaven quatre voltes per al final, Vettel ha fet la seva última entrada a boxes per posar els pneumàtics tous i ha baixat fins a la quarta posició, cedint la segona posició a Räikkönen. A les acaballes, Hamilton i Vettel han protagonitzat una bonica lluita que finalment ha guanyat el britànic, que ha pogut pujar al podi.

El resultat final de la cursa pot variar al llarg del dia degut a les investigacions que tenen obertes els comissaris. I és que Vettel, Webber, Räikkönen, Bottas, Ricciardo i Chilton estan sent investigats per haver pogut utilitzar el DRS quan onejaven banderes grogues.

stats