FÓRMULA 1
Esports 13/10/2012

Webber marca la 'pole' a Corea i confirma la superioritat dels Red Bull

Vettel ha estat segon i aquest diumenge arrencarà pel davant de Lewis Hamilton i Fernando Alonso. De la Rosa sortirà des de la 22a posició

N. García
2 min
Mark Webber ha aconseguit la 'pole' al GP de Corea

BarcelonaL'australià Mark Webber arrencarà aquest diumenge des de la primera posició de la graella de sortida del GP de Corea que aquest cap de setmana se celebra al traçat de Yeongam. Els Red Bull han aconseguit ocupar les dues primeres posicions de la graella de sortida, ja que al seu costat hi serà Sebastian Vettel. D'aquesta manera, Red Bull ha tornat a demostrar la seva superioritat en els entrenaments oficials.

Tercer ha estat Lewis Hamilton i quart, Fernando Alonso, que s'ha mostrat satisfet per la segona fila de la graella. De fet, tot i que els Red Bull han estat superiors, la diferència a Yeongam respecte la resta de rivals no ha estat tan gran com la de l'anterior cursa.

La sorpresa a la Q2 ha estat l'eliminació de Jenson Button. El britànic ha esperat molt per a sortir a la pista i s'ha vist perjudicat per les banderes grogues que els comissaris han mostrat per la sortida de pista del Toro Rosso de Daniel Ricciardo. De fet, aquestes banderes grogues han fet que molts pilots no poguessin millorar els seus registres als últims minuts de la Q2.

El català Pedro Martínez de la Rosa ha acabat els entrenaments oficials amb el 23è temps, just per davant del seu company d'equip a HRT, Narain Karthikeyan, que ha patit una sortida de pista i no ha fet temps. Tot i això, una penalització de 10 posicions a la graella de sortida de Charles Pic per haver canviat el motor el farà guanyar una posició i arrencar des de la 22a posició. "No tenim prou càrrega aerodinàmica", ha comentat De la Rosa a TV3, i ha afegit: "Hem fet uns bons entrenaments amb el que tenim ara, no ens podem queixar. Els Marussia ens han donat un bany, esperem que diumenge sigui diferent". Els HRT han portat novetats a aquest Gran Premi (un nou aleró posterior) i De la Rosa ha explicat que encara l'han "d'entendre millor".

Graella de sortida GP de Corea

1. Mark Webber

2. Sebastian Vettel

3. Lewis Hamilton

4. Fernando Alonso

5. Kimi Raikkonen

6. Felipe Massa

7. Romain Grosjean

8. Nico Hulkenberg

9. Nico Rosberg

10. Michael Schumacher

11. Jenson Button

12. Sergio Pérez

13. Kamui Kobayashi

14. Paul di Resta

15. Pastor Maldonado

16. Daniel Ricciardo

17. Jean Éric Vergne

18. Bruno Senna

19. Vitali Petrov

20. Heikki Kovalainen

21. Timo Glock

22. Pedro de la Rosa

23. Narain Karthikeyan

24. Charles Pic

stats