FÓRMULA 1
Esports 03/11/2012

Vettel, sancionat, decideix sortir des del 'pit lane' per poder canviar la configuració del monoplaça

L'alemany ha estat sancionat a sortir des de l'últim lloc de la graella perquè no ha arribat amb el seu cotxe al parc tancat després de la sessió oficial d'entrenaments del GP d'Abu Dhabi

Ara
1 min
Sebastian Vettel no ha arribat amb el seu Red Bull al parc tancat d'Abu Dhabi / VLADIMIR RYS / GETTY IMAGES

BarcelonaFinalment Sebastian Vettel ha decidit sortir des del 'pit lane' al Gran Premi d'Abu Dhabi. El pilot alemany de Red Bull, que ha acabat tercer als entrenaments oficials, no duia prou benzina al seu monoplaça (el mínim exigit pel reglament són 850 mil·lilitres) i ha estat sancionat pels comissaris a sortir des de l'última posició de la graella. Tanmateix, el pilot i l'equip han decidit treure el cotxe del parc tancat i poder fer modificacions de cara a la cursa.

La Federació Internacional d'Automobilisme ha trigat quatre hores i mitja llargues en decidir què fer amb el pilot alemany i, a més del pilot alemany, també han declarat davant dels comissaris el cap d'equip de Red Bull, Christian Horner i enginyers de l'escuderia austríaca i de Renault, el proveïdor de motors de l'escuderia Red Bull. La tensió al circuit de Yas Marina ha anat incrementant amb el pas dels minuts i de les hores, ja que l'alemany s'està jugant el títol amb l'asturià Fernando Alonso.

Finalment, els comissaris han decidit que el Red Bull de Vettel no tenia el litre de benzina obligatori al dipòsit quan han acabat els entrenaments oficials i, per tant, havia de sortir des de la cua de la graella de sortida. Amb el mundial en joc, l'equip ha considerat que era millor fer modificacions i sortir des del 'pit lane' –tot i que llavors es queda sense opcions d'avançar ningú a la sortida–.

stats