MOTOR

"És important saber qui va cometre l'error. Suzuka és un circuit perillós": els pilots de MotoGP parlen de l'accident de Bianchi

Valentino Rossi, Marc Márquez i Jorge Lorenzo coincideixen a afirmar que l'accident del pilot de F-1 va ser a causa d'un greu error

Els principals pilots del Mundial de MotoGP han coincidit a afirmar durant la roda de premsa oficial del Gran Premi del Japó que aquest diumenge disputen al circuit de Motegi que l'accident que diumenge passat va patir el pilot de Fórmula 1 Jules Bianchi al circuit de Suzuka va ser a causa d'un greu error.

"És una sensació molt, molt dolenta, i després de veure la situació, l'accident resulta desesperant, ja que Suzuka és un circuit molt perillós. De fet nosaltres hi vam deixar de córrer el 2003, després de l'accident de Daijiro Kato", ha explicat Valentino Rossi. De fet, Kato va morir dies després a conseqüència de les ferides que li van causar l'accident.

"El pilot va tenir molt mala sort, però també crec que va ser una errada deixar que entrés un vehicle com la grua al circuit sense que hi hagués el cotxe de seguretat", ha afegit l'italià: "S'hauria d'haver aturat la cursa".

Marc Márquez ha volgut destacar que els pilots sempre s'estan jugant la vida quan surten al circuit. "Quan passen aquestes coses és quan ens adonem dels límits en què ens movem quan som dins del circuit. Al final, el més important és avaluar els riscos". "És important saber qui va cometre l'error, quin va ser l'error i tractar de solucionar-ho per al futur. Ara, l'únic que podem fer és desitjar el millor per a ell i per a la seva família", ha conclòs el de Cervera.

Per últim, també s'hi ha referit Jorge Lorenzo. "Suzuka, especialment per a les motos però també per a la F-1, com hem pogut veure en alguns revolts i també amb pluja, és bastant perillós", ha volgut recordar el balear durant la roda de premsa oficial. "Permetre sortir un tractar sense que el cotxe de seguretat estigui a la pista va ser una mala idea i s'hauria de canviar per al futur. Només esperem que el Jules es pugui recuperar. Des d'aquí, tot el nostre suport", ha dit Lorenzo.