Motor - Fórmula 1

Fer l’agost en ple mes de maig gràcies a la F1

Els Circuit reuneix 91.896 aficionats

Montmeló viu el Gran Premi de Fórmula 1 amb velocitat. La velocitat amb què s’omple la localitat vallesana dels aficionats que, durant els quatre dies que el Circuit de Catalunya - Barcelona obre les portes per acollir la cursa, hi arriben amb tren, un dels transports que des del Circuit intenten promocionar per intentar evitar l’inevitable: l’arribada massiva d’aficionats amb cotxe i les cues que això provoca tant per accedir-hi com per sortir un cop s’ha acabat la cursa. Els 91.896 aficionats que ahir es van aplegar a les graderies del Circuit (xifra lleugerament inferior a la de l’any passat, però per sobre dels anys precedents) arriben esglaonadament, però a l’hora de marxar tots volen sortir alhora, i els que han optat pel cotxe particular han de tenir paciència per tornar a casa.

N’hi ha que decideixen anar-hi amb tren. A primera hora del matí, la nova estació de Montmeló, inaugurada el 2012, es converteix en un formiguer d’aficionats (la majoria vinguts de països europeus) que a poc a poc abandonen el tren i el deixen pràcticament buit abans que tanqui portes i segueixi el seu trajecte fins a Granollers (els que es queden a dins respiren alleujats després de fer part del trajecte enllaunats com sardines). L’andana s’omple de gent i de color amb les gorres i les banderes dels seguidors que, ordenadament, afronten els 40 minutets que hi ha fins a la instal·lació vallesana. Primer pels carrerons de Montmeló, on els comerciants esperen amb candeletes aquest cap de setmana. Forns on clauers metàl·lics en forma de cotxe de F1 comparteixen aparador amb barres de pa i pastissos, basars que treuen paradetes al carrer... I és que el carrer Major passa el cap de setmana ocupat per cadires de càmping, cremes solars, para-sols, entrepans de ham, cheese i beef i cold drinks. Màrqueting a dojo, tot per intentar atreure el client estranger que decideix pujar al Circuit amb tren i que passa fugaçment per la localitat vallesana. Tots ells esperen que la F1 segueixi a Catalunya més enllà del 2019, quan s’acaba l’actual contracte.

Un cop se surt de la localitat, les paradetes d’alimentació i de productes oficials dels pilots de F1, com ara gorres, samarretes o jaquetes, queden enrere i, tot just quan es passa per sota del pont de l’autopista, el camí es bifurca i apareixen els primers telèfons mòbils per fer ús de Google Maps. “Hem de seguir recte”, diu la Kate, que amb una gorra amb el 44 de Hamilton i una samarreta de Mercedes té ganes de celebrar una victòria del seu pilot. En funció de la porta del Circuit per on hagin d’entrar, hauran de continuar recte o girar a l’esquerra. “Sí, seguim recte”, li diu el seu company, el George, després de mirar l’ smartphon e. S’han agafat uns dies de festa i han vingut des de Londres per gaudir de la F1 i del sol (tot i que ahir en va fer poc) de Barcelona. “Vam pensar de llogar un cotxe, però uns amics ens van recomanar venir així. Amb tren evitem les cues de la sortida”, apunten. Igual que el Ruud i el Joep, que han arribat de Zaanstad per animar Max Verstappen. Ells repeteixen: ja van venir fa dos anys, quan el jove holandès va sumar el seu primer triomf. De seguida, darrere els arbres, es comença a intuir la silueta de les graderies del Circuit i se sent el soroll dels monoplaces de les curses de promoció que omplen les hores fins que els pilots de F1 fan acte de presència a la pista. “Ja falta menys”, s’animen. A la porta, després de fer cua per accedir-hi i que els encarregats de seguretat revisin totes i cadascuna de les butxaques de les bosses, el Circuit els rep amb tot de banderoles amb les cares de cada pilot. Un seguidor de Magnussen es fa una foto amb el seu ídol, i tant el Ruud com el Joep, vestits amb samarretes de color carbassa, s’aturen per no sortir-hi. “Tothom té el seu pilot preferit, oi?”, diuen, mentre els altres els comenten que el seu (referint-se a Verstappen) és “a l’inici” de la passarel·la. I riuen abans de desitjar-se sort per a la cursa.

Més continguts de