MOTOR
Esports 13/01/2013

Marc Márquez debuta com a pilot de cotxes amb una meritòria 7a posició al campionat d'Andorra de curses sobre gel

El pilot de MotoGP ha participat aquest cap de setmana en les GSeries BPA 2013, el campionat d'Andorra de curses sobre gel

Ara
2 min
Marc Márquez, durant les GSeries BPA 2013 / POL SANTAMARIA

BarcelonaXevi Pons i Joan Sala han estat els guanyadors de la segona cursa de les GSeries BPA 2013, disputada al Grandvalira Circuit. La segona cita de les GSeries BPA 2013 arrencava amb una gran expectació. Els resultats de la primera prova havien demostrat una gran igualtat. A més, la presència de tot un campió mundial de motociclisme, Marc Márquez, oferia un plus d'expectació com poques vegades s'havia vist. En total, 16 pilots en GSeries (4 rodes motrius) i 17 pilots en GSeries 2 (2 rodes motrius).

El guanyador de les GSeries (4 rodes motrius) ha estat el català Xevi Pons mentre que a les GSeries 2 (2 rodes motrius) el guanyador ha estat Joan Sala. Aquesta cursa ha comptat amb la presència de Marc Márquez, que ha estat la sensació de la jornada. El Campió del Món de Moto2 oferia un recital que deixava bocabadat tothom. L'actual campió de la categoria, Claudi Ribeiro Leite, s'adjudicava la Sèrie 1 per davant ni més ni menys que de Márquez, tot i que el millor temps de la sèrie el marcava Alfons Martisella, per davant de Leite i de Márquez, amb el que el pilot de Cervera, en el seu debut en competició, es col·locava a la primera fila de la seva final al costat de Martisella.

En la segona Sèrie, Martisella guanyava amb Márquez segon i Plaus tercer, resultats que permetien al pilot de MotoGP augurar esperances no ja de podi, sinó fins i tot de victòria, ja que en aquells moments liderava la competició amb 3 punts sobre Joan Sala i 6 sobre Alfons Martisella.

Leite ha defensat bé la seva 'pole' en la primera final, liderant tota la màniga i acabant per davant de Ramon Plaus, Joan Sala i Ingrid Rossell. A la segona final, amb una gran emoció ambiental, Martisella arrencava molt bé, tot el contrari que Márquez, que es quedava clavat a la sortida, reprenent la marxa en setena posició. El líder de la final dominava amb mà de ferro per davant de Pere Torres i Àlex Loan. La cursa l'ha guanyat el reaparegut Joan Sala, per davant de Martisella i Leite, mentre que Márquez finalitzava la seva primera competició de cotxes 7è.

stats