DAKAR 2015

El més jove té 18 anys i el més veterà, 73: les dades dels participants del Dakar 2015

En total, al Dakar 2015 s'hi han inscrit 665 competidors de 53 nacionalitats. Entre ells, 11 dones

Aquest dimecres al matí s'ha presentat a París el recorregut del Dakar 2015. Un ral·li que arrencarà el 4 de gener a Buenos Aires i que acabarà, el 17 de gener, al mateix lloc. Els catalans tornen a estar a totes les travesses per guanyar el trofeu del tuareg després de l'èxit del 2014: Nani Roma va guanyar el ral·li en cotxes i Marc Coma, en motos.

En aquesta edició del Dakar s'hi han inscrit 665 participants de 53 nacionalitats diferents. El 18% d'ells són francesos, el país amb més número de participants del ral·li. Aquest any s'estrenen tres noves nacionalitats: l'Índia, el Turkmenistan i Nova Zelanda.

La pilot catalana Laia Sanz no estarà sola, ja que per al proper any s'han apuntat 11 dones al Dakar. En tot cas, la de Corbera de Llobregat, que ha guanyat les últimes edicions del ral·li en categoria femenina i que aquest any participa amb una Honda de l'equip HRC, parteix com a favorita per revalidar el títol.

El participant més jove, el pilot de motos argentí Jorge Lacunza, té 18 anys, mentre que el més veterà ja ha celebrat els 73: Yoshimasa Sugawara, un pilot de camions japonès. Aquest 2015 participen per primer cop al ral·li 72 pilots, que es trobaran per primer cop amb la duresa dels deserts d'Amèrica del Sud.

En total, el dia 4 de gener prendran la sortida del ral·li a Buenos Aires 414 vehicles, repartits de la següent manera: 164 motos, 138 cotxes, 64 camions i 48 quads.

Pel que fa als mitjans de comunicació, l'organització ha anunciat que més de 200 professionals s'han acreditat per seguir en directe el ral·li.