MOTO3

Folger li pispa la 'pole' de Moto3 a Lluís Salom en l'últim sospir al GP de la Comunitat Valenciana

A València, Salom i Maverick Viñales lluiten pel campionat de la categoria petita del Mundial de motociclisme

L'alemany Jonas Folger ha aconseguit la 'pole' al Gran Premi de la Comunitat Valenciana de Moto3 quan ja s'havia complert el temps i quan tot just quedava poc més de mitja dotzena de pilots per travessar la línia de meta.

Als minuts inicials dels entrenaments la responsabilitat de marcar el ritme li ha correspost al català Maverick Viñales, que en el tram final s'ha vist superat per diversos rivals per quedar relegat a la cinquena plaça a gairebé mig segon de Folger.

I si l'alemany ha aconseguit ser el més ràpid amb un registre de 1:41.263, la segona plaça ha estat per al portuguès Miguel Oliveira (Suter Honda), qui ha sabut aprofitar la volta bona de l'alemany per col·locar al rebuf i pujar posicions fins a quedar a 53 mil·lèsimes de segon l'alemany.

La tercera plaça ha estat per a Luis Salom (Kalex KTM), que aspira al subcampionat del món igual que Maverick Viñales. Salom ha acabat a poc més d'una dècima de Folger i Viñales a dues, de manera que tot fa suposar que la cursa valenciana, l'última de la temporada i llevat que plogui, com anuncien novament les previsions meteorològiques per aquest diumenge, podria estar molt disputada.

Salom i Viñales es juguen la segona plaça del mundial, amb avantatge tant a la taula de punts com a la de temps per al primer, però segur que el segon vol acomiadar-se d'un nefast i amarg final de temporada de la millor manera possible.

Pel que fa a la resta de pilots dels Països Catalans, Àlex Márquez arrencarà aquest diumenge des de la 12a posició, seguit d'Adrián Martín. Héctor Faubel sortirà 16è i Àlex Rins, 18è. Isaac Viñales ha acabat 23è i, per últim, Josep Rodríguez arrencarà 30è.