MOTO3
Esports 25/08/2012

Maverick Viñales suma al circuit de Brno la cinquena 'pole' de la temporada

El català arrencarà la cursa d'aquest diumenge per davant de Sandro Cortese i de Zulfahmi Khairuddin, que han marcat el segon i tercer millor temps

Nuria García
1 min
Maverick Viñales ha marcat la cinquena 'pole' de la temporada a Brno / PETR JOSEK / REUTERS

BarcelonaEl pilot català Maverick Viñales ha aconseguit el millor temps en els entrenaments oficials del Gran Premi de la República Txeca que se celebra aquest cap de setmana al circuit de Brno. Viñales doncs, arrencarà aquest diumenge (11 hores, Telecinco) des de la primera posició per davant de l'alemany Sandro Cortese. El seu principal rival en la lluita pel títol –ara per ara, Cortese és el líder del Mundial– ha estat segon, mentre que Zulfahmi Khairuddin ha marcat el tercer millor registre.

La primera part dels entrenaments oficials ha estat dominada pel balear Lluís Salom, a més de Maverick Viñales i Sandro Cortese, que sempre han estat en posicions capdavanteres. A quinze minuts per al final, han començat a caure les primeres gotes, però no han impedit que els pilots rebaixessin els seus temps.

Viñales ha aconseguit superar el temps de Salom amb un registre de 2:08.075 i, tot que Cortese també ha rebaixat el crono, no ha superat el del català, que s'ha fet amb la cinquena 'pole position' de la temporada.

Finalment, Salom ha acabat en la cinquena posició, seguit d'Héctor Faubel. Àlex Rins ha estat vuitè i Adrian Martín, 15è. Àlex Márquez, que a falta de quatre minuts per al final ha caigut, ha tancat la sessió oficial amb el 18è millor temps.

Isaac Viñales ha caigut durant l'última sessió d'entrenaments lliures i s'ha fracturat la cara externa del turmell esquerre. El pilot català es perdrà el Gran Premi d'aquest diumenge però en principi ja podrà córrer a Misano el 16 de setembre.

stats