MOTOGP
Esports 11/04/2013

Márquez: "Pujar al podi en la primera cursa és més premi del que esperava"

El pilot català de MotoGP diu que necessita millorar moltes coses, com ara tenir més ritme quan no té cap referència a la pista

Efe
1 min
Marc Márquez, durant un acte de promoció d'una marca esportiva / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

Cornellà de LlobregatEl pilot català Marc Márquez ha explicat aquest dijous que en el GP de Qatar, on va debutar com a pilot de MotoGP en el Mundial, va veure que li faltava "ritme per anar sol", de manera que no es va escapar del seu company d'equip Dani Pedrosa després de passar-lo en l'últim terç de cursa.

Encara que alguns creuen que aquest respecte per Pedrosa va propiciar que l'italià Valentino Rossi agafés Márquez i després l'avancés per treure-li el segon lloc, el català ho ha negat. "Tampoc podia anar gaire més ràpid i Rossi m'hauria passat igual. A Qatar vaig veure que em falten per aprendre moltes coses, com tenir més ritme sense ningú de referència o classificar-me millor amb el nou mètode d'entrenaments oficials, però el que vaig aprendre darrere del Dani i en la lluita amb el Valentino en carrera va ser molt més del que he après durant la pretemporada", ha destacat.

Durant un acte de presentació de la marca esportiva Puma, Márquez ha analitzat el seu debut a la categoria. "Pujar al podi en la primera cursa és més premi del que esperava", ha dit Márquez, que ha advertit que durant tot l'any no serà igual. "A MotoGP cada vegada que arribi a un circuit serà una incògnita el que pugui fer. Hi haurà vegades que quedi cinquè o sisè, que serà el més normal del món. No cal oblidar que aquest és el meu primer any", ha apuntat.

Per Márquez, les coses després d'aquest primer podi no han canviat. "Des de la pretemporada, sempre m'he sentit respectat per tots els rivals", ha subratllat.

stats