MOTO2
Esports 11/11/2012

Remuntada espectacular de Marc Márquez: de l'últim al primer lloc en la seva última cursa a Moto2

El pilot de Cervera fa una remuntada de campió i celebra el seu campionat de Moto2 amb un nou triomf a València

Nuria García
2 min
El pilot català Marc Márquez ha fet una remuntada espectacular a Xest / MANUEL BRUQUE / EFE

BarcelonaMarc Márquez ha aconseguit el triomf en l'última cursa del Mundial, la seva última cursa a Moto2, ja que l'any vinent el de Cervera farà el salt a MotoGP. El pilot català, que arrencava últim després de ser sancionat pels comissaris per una acció de divendres amb Corsi, ha fet una remuntada de campió per pujar fins al capdamunt del podi. La segona posició ha estat per a Julián Simón mentre que tercer ha estat el pilot d'Alcoi Nico Terol, que ha aconseguit al circuit de casa seva el primer triomf a la categoria.

De fet, Nico Terol ha fet una bona sortida i s'ha situat primer, amb Pol Espargaró segon. Marc Márquez, que arrencava últim, ja havia recuperat 22 posicions quan ha passat per primer cop per la línia de meta, mentre que al capdavant, Julián Simón pressionava Pol Espargaró, que era segon. Però a 20 voltes per al final, el de Granollers s'ha tocat amb Corsi i ha caigut, esvaint-se així les seves opcions de podi.

Simón s'ha desfet de Terol i ha passat a encapçalar la cursa just quan Márquez ja rodava cinquè. Després d'un petit ensurt –s'ha sortit de pista quan lluitava amb Rea i Aegerter per la tercera posició– però s'ha rescabalat superant els dos pilots i col·locant-se tercer. Márquez no tenia prou i ha anat a buscar Terol encadenant volta ràpida darrere volta volta ràpida. A vuit voltes per al final, Marc ha fet un espectacular avançament a Nico Terol per situar-se segon. El seu següent objectiu era Julián Simón i, tot i que era lluny, al final li ha donat caça quan només faltaven tres voltes. Márquez només ha trigat una volta a superar Simón i marxar cap al triomf final després d'una espectacular remuntada.

Després de la caiguda, finalment Pol Espargaró ha pogut acabar en la 8a posició, seguit de Toni Elías i de Tito Rabat. Ricky Cardús ha estat 15è i Àxel Pons, 20è mentre Elena Rosell s'ha retirat quan s'havien completat deu voltes.

stats