MOTOCICLISME
Esports 02/10/2011

Márquez acaba segon i es col·loca líder del Mundial de Moto2

El pilot català aconsegueix per primer cop situar-se al capdavant del mundial de Moto2 en la temporada del seu debut a la categoria

Ara
2 min
Márquez i Iannone, ruixant-se amb cava al podi.

MotegiFeia dies que, de manera sistemàtica, Marc Márquez retallava punts a Stefan Bradl, el fins avui líder del Mundial de Moto2. Mica en mica, una distància de més de 80 punts s'anava escurçant fins que abans de la cursa d'aquest diumenge al matí, la diferència era de només sis punts.

Així doncs, Márquez tenia a Motegi la primera oportunitat de col·locar-se líder del Mundial, i el de Cervera no és dels que deixen passar les oportunitats. No ha guanyat, perquè ha estat segon, darrere d'Andrea Iannone, però amb Bradl quart, acabar segon era suficient per poder-lo superar a la classificació general per només un punt.

A la sortida, Márquez s'ha vist sorprès per Iannone, que ha dominat els primers compassos de la cursa. Quan ja s'havien complert set voltes, Márquez ha passat a l'atac i ha superat l'italià. El de Cervera era conscient que Bradl estava a prop (rodava quart) i necessitava desempallegar-se d'ell. Però Ianonne no és un pilot que es deixi guanyar fàcilment, tot el contrari, i ha donat guerra a Márquez fins que l'ha passat, just en el mateix moment que Bradl superava Corsi i se situava tercer. El que Márquez volia evitar s'acabava de fer realitat. Bradl ha aconseguit superar el de Cervera, però una errada l'ha retornat a la quarta posició.

Iannone ha intentat obrir forat, però Márquez l'ha seguit de prop. I després d'un intercanvi de posicions entre els dos, Iannone ha aconseguit el triomf a Motegi, seguit de Márquez. Pel darrere, Bradl acabava quart després de veure's superat pel suís Thomas Luthi.

Aleix Espargaró ha tingut problemes amb els pneumàtics i després d'entrar dos cops a boxs per canviar els dos, ha tornat a la pista, però no ha pogut lluitar pels punts. A més, en els primers compassos s'han hagut de retirar Jordi Torres, Ricky Cardús i Raddaele de Rosa després de veure's involucrats en una caiguda múltiple.

Pel que fa a la resta de catalans, Tito Rabat ha estat 9è, Pol Espargaró, 15è i Joan Olivé, 26è.

stats