MOTO3
Esports 21/04/2013

Àlex Rins guanya la seva primera cursa a Moto3

La cursa s'ha aturat quan s'havien disputat 11 voltes per l'accident del pilot holandès Jasper Iwema, que ha estat traslladat a l'hospital i ara ja està estable

Nuria García
1 min

BarcelonaÀlex Rins ha guanyat la cursa de Moto3 Circuit de les Amèriques d'Austin. El pilot barceloní ha fet una gran cursa i s'ha jugat el triomf amb Maverick Viñales i amb Lluís Salom. Rins no ha llançat la tovallola, ha lluitat fins al final i ha aconseguit la seva primera victòria al Mundial.

Àlex Rins, Lluís Salom i Maverick Viñales han estat els protagonistes dels millors duels d'aquest diumenge. El barceloní, que arrencava des de la 'pole', tenia una estratègia clara: intentar escapar dels seus rivals. Tot i això, Salom i Viñales no l'han deixat i tots tres han rodat a un ritme molt alt fins que han vist onejar la bandera vermella.

I és que la cursa s'ha aturat quan s'havien disputat 11 voltes per causa del greu accident del pilot holandès Jasper Iwema, que després de comprovar que respirava i movia les extremitats a la clínica mòbil del circuit, ha estat traslladat a l'hospital. De fet, els pilots s'han pensat que ja s'havia acabat la cursa i han celebrat el podi, però la direcció de la cursa ha decidit que calia reprendre la carrera perquè no se n'havien disputat encara dos terços.

L'última volta de la cursa ha estat espectacular. Salom s'ha situat primer i ha intentat escapar-se, però Rins no l'ha deixat. Maverick Viñales, que venia des del darrere, s'ha enganxat a Rins, que a dos revolts per al final ha decidit atacar i situar-se líder. En l'última corba, Salom ha comès una errada i Maverick Viñales l'ha superat. Així, el de Roses ha acabat segon i Lluís Salom, tercer.

stats