MOTOGP
Esports 20/04/2013

Marc Márquez aconsegueix la seva primera 'pole' a MotoGP

El de Cervera es converteix en el pilot més jove en marcar la 'pole' a una cursa de la categoria reina. Pedrosa i Lorenzo completen la primera fila de la graella

Nuria García
1 min
Marc Márquez ha aconseguit la seva primera 'pole' a Austin / MIRCO LAZZARI / GETTY IMAGES

BarcelonaMarc Márquez ha aconseguit la 'pole' del GP de les Amèriques que aquest diumenge es disputa a Austin (21 hores, Telecinco). El de Cervera, que ja va demostrar durant els entrenaments de pretemporada que aquest circuit americà li agradava –va ser el més ràpid durant els tests abans de l'inici de temporada– ha aconseguit la seva primera 'pole' a MotoGP.

Márquez ha sortit una mica més tard que la resta dels seus rivals i en la seva primera volta ja ha aconseguit un registre que li ha permès encapçalar la llista de temps. El de Cervera, volta darrere volta, ha anat rebaixant el seu registre fins arribar al 2:03.021, temps que millorava el que va aconseguir durant la pretemporada a Austin. D'aquesta manera, Márquez s'ha convertit en el pilot més jove que ha aconseguit la 'pole' en una cursa de la categoria reina (20 anys i 62 dies), superant els 20 anys i 154 dies del nord-americà Freddie Spencer.

Al seu costat arrencaran aquest diumenge Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo. El català ha intentat rebaixar el seu temps en l'última volta, però no ha pogut arribar al temps del seu company, mentre que l'equip del balear ha comès un problema de càlcul i, després de canviar els pneumàtics, ha tornat a la pista sense temps per poder fer un altre intent abans de veure la bandera de quadres.

Aleix Espargaró, que s'ha classificat per a la Q2 juntament amb Bradley Smith, ha acabat novè.

stats