MOTOGP

Marc Márquez, sancionat amb un punt del carnet per l'incident al GP de l'Aragó amb Pedrosa

Direcció de cursa també ha decidit que HRC, l'equip de Márquez i Pedrosa, perdi els 25 punts que va guanyar al Mundial de Constructors pel triomf del de Cervera a Motorland

Direcció de cursa ha decidit sancionar Marc Márquez amb un punt del carnet per l'incident que el de Cervera va protagonitzar fa 15 dies amb el seu company a l'equip Honda, Dani Pedrosa. A més, l'escuderia HRC perd els 25 punts que va sumar al Mundial de Constructors després del triomf de Márquez a Motorland.

El punt de sanció per a Marc Márquez implica que no hi hagi conseqüències per a la cursa d'aquest cap de setmana, però també és un toc d'alerta al cerverí, que ara ja n'acumula tres −els altres dos els va sumar després d'ignorar les banderes grogues al 'warm-up' del GP de la Gran Bretanya−. Si arriba al quart avís, Márquez haurà de sortir des del fons de la graella de sortida.

"El Marc ha estat penalitzat amb un punt al seu carnet. Això vol dir que no hi ha conseqüències per a aquesta cursa [la de Malàisia]", ha dit Livio Suppo, director de l'equip Repsol Honda. "Bàsicament, han dit que en aquest cas concret era més o menys correcte, però que estan tenint en compte tota la temporada de Marc i que ha estat a punt de tocar el pilot que circulava davant d'ell en més d'una ocasió", ha afegit Suppo, que ha conclòs: "El missatge, bàsicament, ha estat: 'Aquest cop va ser correcte, però tingueu en compte que ha fet això molt sovint'".

Preguntat sobre la sanció a HRC, Suppo ha comentat que direcció de cursa creu que la caiguda de Pedrosa "es va deure principalment a un problema de la moto, a causa del trencament del cable", i ha assegurat que ara pensaran si apel·len la decisió o no. "La meva sensació és que el nostre vicepresident executiu, Shuhei Nakamoto, entén la situació", ha destacat.