MOTOCICLISME

Pedrosa dóna suport a Lorenzo, i precisa: "No parlem de ningú en particular, parlem en general"

El de Castellar del Vallès diu que cal millorar la situació dels pilots des de la base, des de Moto3

Dani Pedrosa ha donat suport a Jorge Lorenzo i ha assegurat que cal millorar la seguretat dels pilots. Però el de Castellar ha volgut deixar clar que ell –i creu que Lorenzo, igual– no es refereix a Márquez, si no que parla en general. "No estem parlant de ningú en particular, parlem en general. I crec que Lorenzo tampoc estava parlant dels pilots", ha precisat Pedrosa.

El de Castellar ha explicat: "Hi ha molts cops que veig entrenaments de Moto3 o Moto2 i hi ha xocs entre els pilots als entrenaments lliures", ha reconegut. "La referència, evidentment, som nosaltres. Però els joves han de saber que això són curses i que quan arribes a MotoGP les caigudes ja no són petites". De fet, Pedrosa no creu que l'actitud de Márquez sigui el problema. "Crec que el problema és a un altre lloc. Crec que les sancions han de ser sancions, no em passo dues setmanes per després dir-te no sé què. I repeteixo, no parlo de ningú en particular. Hi ha pilots a Moto3, per exemple, que tenen una actitud constant que provoca accidents a altres pilots i això s'ha de cuidar des de la base", ha afegit. 

Tot i això, Pedrosa ha estat crític amb el seu company. "Evidentment, a l'Aragó no va passar gran cosa, vaig tenir mala sort. El Marc em va tocar i vaig tenir mala sort. Però si estires el fil d'aquest nom vas veient coses que han passat, i això és el que diem. Si estires el fil d'una altra persona, no veus tantes coses. I això és el que crec que és important", ha reconegut abans de deixar clar que ell no va demanar que investiguessin l'acció ni que sancionessin el seu company.

Pedrosa també s'ha referit a les paraules de Lorenzo, que assegura que el que l'espectador vol és espectacle. "Està clar que a la gent que està asseguda al sofà prenent una cervesa tot això li encanta. 'Ah, mira quina hòstia!' Però jo també he guanyat campionats de boxa veient Tyson des del meu sofà. També li deia 'pega-li més fort, però pega-li més fort!', però clar, jo no estava al ring, és molt diferent, ha explicat.

Finalment, Pedrosa ha recordat l'accident en què va perdre la vida l'italià Marco Simoncelli, justament a Sepang, fa dos anys. "Aquí va passar una cosa fa dos anys, i abans que aquí també havia passat [recordant l'accident del japonès Shoya Tomizawa a Misano]. I no s'ha après res. És el que jo penso. En aquell moment, Casey [Stoner], Jorge [Lorenzo] i jo ens vam queixar. I després va passar el que va passar i això sembla que no ha afectat ningú".