MOTOGP
Esports 11/11/2012

Dani Pedrosa aprofita la caiguda del campió Lorenzo per sumar la setena victòria de la temporada

Casey Stoner s'acomiada del Mundial amb la tercera posició. Aleix Espargaró és 11è i acaba la temporada com la millor CRT

Nuria García
2 min
Dani Pedrosa celebra la seva victòria al circuit de Xest

BarcelonaDani Pedrosa ha posat aquest diumenge, a Xest, punt final a la seva millor temporada a MotoGP. El de Castellar del Vallès ha aconseguit al circuit Ricardo Tormo de Xest la vuitena victòria de la temporada (una més que Jorge Lorenzo, proclamat ja campió del món a Austràlia, en la penúltima cursa) després d'una gran remuntada.

La cursa ha estat declarada en mullat per la pluja que havia caigut durant tot el matí sobre el traçat valencià. Però el primer en adonar-se que la pista s'estava eixugant ha estat Lorenzo, que abans de la formació de la graella ha entrat a boxes per canviar la moto i sortir amb els pneumàtics de sec. Després de la volta de formació, Pedrosa i d'altres pilots han fet el mateix, però això els ha obligat a sortir des del 'pit lane'. Així doncs, durant les primeres voltes, els pilots que tenien pneumàtics de pluja han rodat més ràpid que la resta i Aleix Espargaró ha liderat la cursa durant els primers compassos.

Quan la pista s'ha assecat, els pilots que havien sortit amb pneumàtics de pluja han hagut d'entrar a boxes per canviar les seves motos. I això ha fet que els que ja havien fet prèviament el canvi es distanciessin al capdavant. Lorenzo ha passat a liderar la cursa, però Dani Pedrosa, que venia des del darrera remuntant i marcant voltes ràpides, ràpidament s'ha enganxat a la roda del campió.

Després d'un ensurt –s'ha sortit de pista– Pedrosa ha preferit no arriscar tant, però Lorenzo, quan ha començat a doblar pilots, ha sortit de la zona seca i ha caigut de manera espectacular. El pilot de Castellar del Vallès passava a liderar la cursa, seguit de Nakasuga (el substitut de Ben Spies a Yamaha) i de Casey Stoner. L'australià, que aquest diumenge s'acomiadava del Mundial després d'anunciar la seva retirada, ha tornat a pujar al podi, aquest cop a la tercera posició.

Per últim, Aleix Espargaró ha acabat la cursa en l'onzena posició, just per davant del seu company d'equip, fet que li ha permès tancar la temporada com el millor pilot de les CRT.

stats