NATACIÓ

Katinka Hosszu, Yuliya Efimova i Missy Franklin, grans estrelles del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona

Mireia Belmonte serà finalment baixa per malalita

L'hongaresa Katinka Hosszu, la russa Yuliya Efimova i la nord-americana Missy Franklin, totes elles campiones olímpiques, seran les grans estrelles del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona que demà dimecres i dijous se celebra a la piscina barcelonina del CN Sant Andreu, amb l'absència de  Mireia Belmonte.

La natació femenina tornar a ser la gran protagonista de la segona de les tres cites que componen el Circuit Mare Nostrum, que comptarà amb la presència d'uns 500 nedadors de 26 països.

Després de l'absència d'última hora per malaltia de Mireia Belmonte, la gran figura de la natació local serà Jessica Vall, que es mesurarà amb les millors especialistes a dos mesos dels Europeus de Glasgow. La nedadora del CN Sant Andreu competirà en les tres proves de braça (50, 100 i 200) contra la nord-americana Katie Meili i la russa Yuliya Efimova, les dues millors bracista del món al costat de la nord-americana, Lilly King. També competirà en els 200 estils.

Per a Jessica Vall, el fet de ser la principal estrella de la natació espanyola en aquesta competició "no és una motxilla, sinó una motivació", ja que "el nivell en la braça és molt alt i per això haurà de nedar molt ràpid per estar en les primeres posicions".

Katinka Hosszu tornarà a realitzar a Barcelona el duríssim programa que en ella és habitual. L'hongaresa està inscrita en sis proves (50,100 i 200 esquena, 200 i 400 estils i 200 lliures) i es provarà cap contra dels seus rivals a Glasgow.

Serà el cas dels 200 estils, on la campiona mundial i olímpica tindrà com a gran rival la britànica Siobhan O'Connor, a qui va arrabassar l'or en els Jocs Olímpics de Rio 2016 per només 30 centèsimes per establir un nou rècord olímpic (2:06.58).

Un altre dels grans moments dels dos dies de competició serà la final dels 200 lliures -dimecres 19.30-, en la que estarà la japonesa (17 anys) Ikee Rikako al costat de les veteranes Katinka Hosszu i la nord-americana Missy Franklyn.

Franklin, campiona olímpica a Londres 2012 en els 100 i 200 esquena, nedarà cinc proves a Barcelona. A les tres d'esquena, on també estarà Katinka Hosszu, hi afegirà els 100 i els 200 lliures.

En l'hectòmetre nedarà contra la campiona olímpica de 50 lliures, la danesa Pernille Blume, una altra de les figures presents a la capital catalana que surt com a favorita per guanyar les proves de velocitat.

En les proves masculines, tot el focus estaran posats en la final dels 200 braça -dijous a les 19.03 hores- amb els tres nedadors que van copar el podi l'any passat en els Mundials de Budapest.

El rus Anton Chupkov i els japonesos Yasuhiro Koseki i Ippe Watanabe es disputaran amb tota probabilitat el triomf en la que serà la prova estrella de la competició masculina. Els britànics James Guy, Duncan Scott, Ross Murdoch, el grec Andreas Vazalos i l'italià Luca Dott, seran els altres noms propis de la natació masculina en la cita barcelonina