FÓRMULA 1
Esports 08/05/2019

Les negociacions entre el Circuit i la F1 "van més lentes que Senna"

Montmeló, pendent del futur de la F1, recorda els 25 anys de la mort de Senna amb una escultura

Martí Molina
2 min
Vicenç Aguilera, president del Circuit, i l'escultor Paul Oz, al costat de l'estàtua d'Ayrton Senna

BarcelonaAquest cap de setmana es disputa el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya. I qui sap si serà l'última cursa de la categoria reina de l'automobilisme que s'hi fa. El contracte entre el traçat i la F1 expira aquest 2019 i les negociacions per prorrogar l'acord van més lentes del previst. "Això ha de seguir el seu tempo. Després del Gran Premi seguirem negociant", explicava Vicenç Aguilera, el president del Circuit, durant l'acte de presentació de l'estàtua en homenatge a Ayrton Senna, el mític pilot que va morir ara fa 25 anys.

Des del Circuit volen transmetre optimisme i confiança, però el cert és que les negociacions no estan anant pel camí ideal. "Van més lentes que Senna", deia Aguilera, fent broma. La processó, però, va per dins. "Les negociacions estan en marxa. Cal veure com som capaços d'encaixar totes les peces. És un equilibri entre ingressos i despeses".

Fonts del Circuit reconeixen que costarà arribar a l'acord final. Per les exigències econòmiques de la F1 i també perquè al govern de la Generalitat hi ha debat sobre la necessitat d'invertir en la competició. Els responsables de les negociacions, per tant, hauran de fer equilibris a tres bandes entre Liberty Media –l'empresa que explota la F1 actualment– i els representants polítics de Catalunya.

L'homenatge a Senna

Aguilera ha parlat del futur del Circuit el dia que es presentava l'estàtua d'homenatge a Senna. L'acte s'ha fet al Palau Robert en presència de l'escultor britànic Paul Oz, autor de l'obra. "Fa quinze anys que treballo per a la F1 i aquest és el projecte més gran i seriós que m'han encarregat". La peça, de 160 quilos, a escala real i feta amb bronze, s'instal·larà al traçat de Montmeló durant els dies del Gran Premi. Acabades les curses, tornarà cap a la Gran Bretanya, a la seu de McLaren.

La que s'exposa a Barcelona és una de les tres escultures de Senna que ha fet Paul Oz. Una està exposada permanentment a la seu de McLaren i l'altra pertany a un col·leccionista privat. Aquesta tercera farà un recorregut itinerant per altres circuits de F1 coincidint amb l'homenatge a Senna pels 25 anys de la seva mort.

stats