Tour de França
Esports 24/07/2015

Nibali demostra força amb una exhibició al Tour

El vencedor de l'any passat, que no havia tingut un bon principi de cursa, demostra que va a més i es col·loca quart després de guanyar en solitari a la penúltima etapa dels Alps

Albert Rabadan
1 min
Vincenzo Nibali / REUTERS

BarcelonaVincenzo Nibali (Astana) ha estat el guanyador de la dinovena etapa del Tour de França, una jornada de tan sols 138 km però amb quatre ports: Chaussy (primera categoria), Croix-de-Fer (categoria especial), Mollard (segona categoria) i final a La Toussuire (primera categoria), on hi havia la meta i on el campió italià ha arribat destacat en solitari.

El vencedor de la passada edició de la cursa francesa, que havia fet una cursa molt per sota de les expectatives, ha celebrat amb ràbia una victòria que era una redempció. El sicilià, cada dia més actiu, ja havia començat amb moviments al primer port de la jornada juntament amb Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), però finalment s'ha escapat de la resta de favorits al penúltim port del dia. En el descens ha atrapat Pierre Rolland (Europcar), que anava escapat, i l'ha deixat enrere a La Toussuire.

Pujant el Croix-de-Fer, el ritme del seu equip, Astana, ha deixat sol el líder, Chris Froome (Sky), però la resta de favorits han estat menys ambiciosos que al principi d'etapa. Només Alejandro Valverde (Movistar), tercer a la general, ha atacat aleshores però s'ha fet enrere pel fort vent de cara, i el seu company Nairo Quintana no s'ha decidit a atacar fins als últims cinc quilòmetres de La Toussuire.

Finalment el colombià ha aconseguit desfer-se de Froome amb aquest moviment, però tan sols ha tret 32 segons al britànic, a qui tan sols queda un dia per defensar el mallot groc amb l'etapa de demà de L'Alpe d'Huez. Aquesta última etapa de muntanya l'afrontarà Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) amb el mallot de la muntanya, després de superar el català Joaquim Rodríguez (Katiuixa) en aquesta classificació.

stats