Esports 08/07/2012

La "nineta dels ulls" de Guardiola va arribar i se'n va amb el de Santpedor

David R. Jover
2 min
Keita, com Puyol, va tenir present Abidal en celebrar la Copa.

BARCELONAHa estat al Barça les mateixes temporades que Josep Guardiola, un total de quatre, en les quals ho ha guanyat tot. Seydou Keita va donar per acabada la seva etapa al club blaugrana el 7 de juliol del 2012, per acceptar l'oferta del club xinès Dalian Aerbin. Keita deixa enrere 188 partits oficials amb el Barça, en els quals ha marcat 22 gols. Diu adéu al Barça un jugador sacrificat, que podia actuar tant d'interior com de migcentre amb la mateixa fiabilitat.

En aquest temps, tot i no ser un dels jugadors més decisius, sí que ha estat dels que més ha jugat. Ara bé, no ha disputat la quantitat de minuts que ell esperava i per això ha decidit posar punt i final a la seva etapa com a jugador blaugrana gràcies a una clàusula en el seu contracte. Als seus 32 anys, emprèn un nova etapa a la vida i enceta un nou projecte professional.

Keita sempre ha estat un dels jugadors més estimats per Pep Guardiola, que el va considerar com la "nineta" dels seus ulls. El tècnic de Santpedor, que patia quan no podia fer-lo jugar, sempre ha declarat el seu amor per Keita, tant per la persona -"Ha estat el meu termòmetre moral i ètic aquests anys"- com pel jugador -"Hi ha pocs jugadors que ens donin el que ens ha donat, és un jugador impagable"-. Sempre tenia paraules amables cap a ell: "És un honor tenir-lo al meu equip. Mai havia trobat una persona tan humana com ell i tampoc crec que la trobi", va arribar a dir Guardiola sobre ell.

Però no van ser les úniques paraules d'estima de l'extècnic del Barça cap a Keita. Per a Guardiola, era un exemple. "La imatge d'aquest equip és Keita. Demostra generositat en tot i quan en un equip els suplents accepten amb normalitat el seu rol, al final s'arriba lluny", va dir. I tenia raó. Ha aconseguit un total de 14 títols en quatre anys amb el Barça, els mateixos que el seu gran valedor. "Jugadors com Mascherano i Keita donen sentit a la professió d'entrenador; no me'ls toqueu, són les ninetes dels meus ulls", va explicar Guardiola en una roda de premsa. El Barça es queda orfe d'un jugador molt valorat i amb molts valors dins seu.

stats