FUTBOL SALA: COPA D'ESPANYA
Esports 13/03/2012

"El nostre gran repte és mantenir l'exigència mental"

Projecte blaugrana "Somiàvem en això. Assaborim cada èxit amb molt de goig perquè sabem el que costa" UEFA Futsal Cup "És la cirereta, un dels pocs títols que falten al Museu del Barça"

D.r. Jover / à. Gozalbo
3 min
Marc Carmona va visitar ahir la redacció de l'ARA amb la Copa d'Espanya.

Marc Carmona és l'entrenador que tothom voldria tenir, un tipus de tracte exquisit i un discurs engrescador. Quan parla dels tres partits que el Barça Alusport va haver de fer per guanyar la Copa d'Espanya, el color dels ulls li guanya força.

Marc, quina valoració fas del quart títol a Can Barça?

Ha estat una època que buscàvem des de feia molt de temps. Aquest projecte va començar el 2004, quan l'equip era a Divisió de Plata. Cada any hem anat fent uns quants passos fins que l'any passat vam començar a recollir els fruits de molts anys de feina. Ara volem donar continuïtat al projecte perquè no sigui una cosa passatgera.

Quan va començar el projecte, t'imaginaves un futur així?

Somiàvem en això. Nosaltres visualitzàvem que, a cinc anys vista, podíem situar l'equip a primer nivell. Assaborim cada èxit amb molt de goig perquè sabem el que costa.

Quin protagonisme dónes a la Copa d'Espanya de l'any passat?

Un paper clau. A l'equip, per la samarreta que porta, se li estaven exigint èxits per sobre del que podia donar. Cada any que passava sense títols era una pedra a la motxilla. Després del primer títol vam comentar al vestidor que allò no era el final sinó que podia ser el principi. Tot el que ha vingut després és gràcies a aquell títol.

Després van arribar els triomfs a la Copa del Rei, a la Lliga i, diumenge, la segona Copa d'Espanya.

És una Copa que hem guanyat amb molt d'esforç. Veníem d'una situació molt difícil en què nou jugadors havien estat concentrats 30 dies amb les seves seleccions. Abans de la Copa vam jugar tres partits en sis dies... Els jugadors van saber fer un esforç brutal, tant mental com físic. Els partits van ser difícils.

Què significa tenir Sergio Lozano a l'equip?

Estem encantats amb ell, però és un xicot que té 23 anys. És molt llaminer per a l'espectador i és determinant per la seva qualitat, però encara ha de millorar moltes coses. No crec que s'hagi d'emportar més mèrits que la resta. Tothom ha fet tres partits molt bons.

Això no s'atura. Dissabte hi ha un partit clau contra ElPozo, i la setmana que ve, les semifinals de la Copa del Rei contra l'Inter Movistar.

L'objectiu és no perdre pistonada. Després d'una competició com aquesta hi ha risc d'abaixar la tensió. Si ho fem, ens golejaran. El nostre gran repte és mantenir l'exigència mental.

Creus que tens coses a veure amb la resta d'entrenadors del Barça?

És difícil de dir, però ser català ajuda en algunes situacions. Si a sobre ets del Barça, encara més. Tots els culers sabem com funciona la casa i això ens ajuda a minimitzar i a preveure les coses. És bo que un entrenador català sigui qui comanda això. Tenim un avantatge respecte al millor entrenador que vingui de fora però que potser no coneix la realitat que tenim aquí.

¿Heu detectat que la UEFA Futsal Cup és el trofeu que més il·lusió fa als aficionats?

Sí, esclar. La UEFA Futsal Cup és la cirereta, però hem de ser prudents perquè encara queda molt i abans tenim altres coses importants. És un dels pocs títols que falten al Museu del Barça i és evident que ho tenim present.

Com de contents esteu amb la resposta de l'afició?

La resposta de l'afició és com un títol més. És un gran èxit per a nosaltres i per a la casa. Hem creat un espai que serà difícil que en els pròxims anys torni enrere.

stats