10/06/2012

Sense notícies de Cristiano

2 min
MARIO GOMEZ, CLAU El davanter del Bayern de Munic va fer de cap l'únic gol del partit.

Alemanya vol ser protagonista d'aquesta Eurocopa. L'equip de Joachim Löw va desfer-se de Portugal a Lviv en la seva estrena al torneig després d'imposar amb paciència i molta feina el seu joc. El partit, segurament el primer entre equips amb opcions de guanyar el títol, no va ser brillant. Un duel molt tàctic, amb la por al cos. El grup B, de fet, és una trampa on tothom pot picar-se els dits. Com li ha passat a Portugal i a un Cristiano Ronaldo que va començar el partit demanant la pilota per fer filigranes i va acabar totalment desaparegut.

L'equip entrenat per Paulo Bento va passar de sentir-se còmode a la primera part a renunciar obertament a buscar el triomf a la segona. Els portuguesos, sense novetats a l'alineació, van saber bloquejar inicialment el joc creatiu dels alemanys. De fet, el duel entre les dues estrelles del Madrid (Cristiano-Özil) no va existir, ja que Boateng va defensar bé el de Madeira i Özil va ser tapat per Veloso i Meireles. En canvi, Khedira i Coentrao feien un bon partit. Fins i tot Pepe va reclamar protagonisme en atac quan en l'última jugada del primer temps va xutar al pal.

Després del descans, Alemanya va fer un pas endavant i va dominar totalment el partit. Portugal, conservador, es va limitar a defensar mentre els alemanys ho feien tot bé excepte finalitzar les jugades. El domini de la mannschaft va trobar la seva recompensa als 72 minuts, quan Mario Gomez va rematar de cap al fons de la xarxa una centrada desviada per un defensa.

Després del gol, Portugal es va trobar amb pocs minuts per intentar tancar la ferida. Paulo Bento va moure la banqueta i els portuguesos van tenir dues ocasions clares per empatar, però Varela va veure com Manuel Neuer feia una gran aturada quan a la graderia José Mourinho ja cantava l'empat. La jove defensa formada per Hummels-Badstuber, però, va saber aguantar els atacs de Portugal per deixar Alemanya amb el vent de cara per arribar als quarts de final en la primera posició.

stats