BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 21/03/2011

La nova obsessió del DKV Joventut és la defensa

àlex Gozalbo
1 min
Quinton Hosley Intenta  robar la pilota a Mohamed Kone.

La principal diferència entre el bàsquet amateur i el professional s'ha de buscar a la defensa. En un cas, es limita a seguir els moviments de l'atac. En l'altre, pren la iniciativa i condueix el rival cap on més li interessa. Aquesta és la principal obsessió de Pepu Hernández, que tracta d'aconseguir que el seu equip agafi la davantera, s'anticipi en les ajudes defensives i obligui el rival a fer coses amb què no es troba còmode.

Poc o molt, el DKV Joventut ha après a sobreviure en atac. Tot i que les baixes de Carl English i Henk Norel li resten punts, l'equip anota amb continuïtat i habitualment no sol tenir problemes per anar sumant. Ahir es va apropar als 80 punts a la pista del Lagun Aro GBC (74-76).

La defensa, en canvi, preocupa més, ja que l'equip no acaba de recular bé. El motiu pel qual la seva transició defensiva és nefasta és evident i prové d'una virtut: el rebot ofensiu. Els rivals ho saben i tracten de fer mal amb velocitat, però els jugadors de la Penya en són conscients i intenten dissimular-ho, pressionant la sortida de la pilota i impedint que el contrari ocupi el centre de la pista.

Dues victòries en els últimes tres partits han servit perquè l'optimisme torni a Badalona, on acabar la temporada entre els vuit primers seria tot un èxit.

stats