Rugbi
Esports 09/10/2011

Nova Zelanda imposa la lògica contra l'Argentina (33-10)

Els All Blacks s'imposen a uns voluntariosos Pumas que han venut cara la seva pell

Ferran Vital
2 min

BarcelonaSorpresa majúscula a l'estadi Eden Park de la ciutat d'Auckland. Els All Blacks han hagut de suar de valent per imposar-se a uns Pumas sorprenents, que han treballat molt bé en tots els agrupaments i fases estàtiques, i que han sabut sumar bona part dels mecanismes ofensius dels amfitrions.

EL primer temps ens ha deparat una Argentina molt ben plantada defensivament sobre el camp, i que només ha deixat anotar els All Blacks mitjançant cops de càstig allunyats de la seva zona de 22. El mig de melé maori Piri Weepu ha anotat els dos xuts a pals dels que ha disposat, i ha situat el marcador en un momentani 6 a 0 pels All Blacks. La reacció Puma no s'ha fet esperar, i els argentins han anotat el primer (i únic )assaig del primer temps després que en Cabello culminés una bona jugada de pick and go dels davanters argentins. En Felipe Contepomi ha anotat la transformació, i ha deixat el marcador en un momentani 6 a 7 pel argentins (era el primer cop en aquesta Copa del Món en què els All Blacks anaven per darrere al marcador).

Abans del descans, els All Blacks han estirat la seva línea de davanters a camp contrari i han forçat dues faltes, transformades entre pals per en Piri Weepu, que han permès a Nova Zelanda marxar al vestidor amb un avantatge de 12 a 7.

La segona meitat ha començat amb una Argentina molt organitzada que ha forçat un xut a pals als sis minuts de la represa, transformat per Marcelo Bosch, i que deixava el marcador en un apassionant 12 a 10. Arribats a aquest punt, els All Blacks han tirat de qualitat individual, treball col·lectiu i moltes dosis d'orgull per aconseguir el control d'un partit que els havia marxat de les mans. Tres xuts a pals més de Piri Weepu (escollit home del partit) i els assajos de Kieran Read i Brad Thorn han acabat amb les esperances argentines.

Els argentins marxen d'aquesta Copa del Món amb el cap ben alt, deixant clar el seu nivell de joc (capaç de posar en dificultats als All Blacks) i amb la vista posada en la propera edició del Quatre Nacions que es disputarà per primer cop enguany (les tres nacions potents de l'hemisferi sud més Argentina).

Per la seva banda, els All Blacks continuen el seu camí cap al trofeu Webb Ellis. El proper rival a semifinals serà la potent i perillosa Austràlia, que enguany ja ha derrotat als All Blacks en el Tres Nacions (properament Quatre Nacions, tal com hem fet esment abans) en un clàssic (autèntica final avançada) entre els dos millors equips de rugbi del món.

stats