Esports 18/04/2013

Óscar Cruz: "És molt dura la retallada, però ni tancarem ni ens fusionarem"

Pol Frias
1 min
Óscar Cruz confia que superaran el sotrac.

Com creus que us afectarà la retallada del 60%?

Tot i que és un percentatge molt important, esperem superar el sotrac. Ja venim d'èpoques molt complicades, en què hem tingut retallades de la subvenció pública del Consell Català de l'Esport. No obstant, la nostra federació, per sort, té unes altres fonts d'ingressos.

Quines?

Tenim ingressos de petites esponsoritzacions; de la mateixa activitat, ja que la nostra federació malauradament no s'entén sense un petit copagament dels atletes dels clubs i dels participants; i dels productes propis, com l'assegurança per a la neu i per a l'esquí, les targetes neu tant per als esportistes com per als turistes.

En cas que no poguéssiu afrontar la retallada, ¿heu pensat a fusionar-vos o, fins i tot, a tancar?

No ens ho hem plantejat. A curt termini tancar segur que no, perquè la Federació té uns 80 anys d'història i n'ha passat de tots colors. I fusionar-nos de moment no ho considerem.

Què n'opineu, d'aquesta mesura?

Entenem que la crisi econòmica és molt dura, i comprenem que primer van els hospitals, l'ensenyament i les llars d'avis. Però nosaltres hem de demanar per als nostres joves.

Què reivindicareu avui?

Volem mostrar que l'esport ajuda la societat a tenir un lleure molt sa, i això al final es tradueix en educació i en una millora de la salut pública. El 4% o el 5% del PIB de Catalunya depèn exclusivament de l'esport.

stats