Esports 19/03/2012

El primer de tres partits decisius per al somni europeu de l'Espanyol

Martí Molina
2 min

L'Espanyol disputa avui al vespre el primer de tres partits consecutius que han de ser claus per al somni europeu dels blanc-i-blaus. Els homes de Pochettino jugaran, per aquest ordre, contra el Racing, el Betis i el Màlaga. Tres partits en set dies contra tres equips de la zona baixa, mitjana i alta de la classificació, respectivament, que serviran per desvelar quin futur li espera al club en el tram final del torneig de la regularitat: si lluitar per entrar a Europa o quedar-se en terra de ningú.

Sigui com sigui, els blanc-i-blaus afronten el primer d'aquesta sèrie de partits amb la moral pels núvols, després de superar amb contundència el Rayo en l'últim partit -també a Cornellà- i recuperar les bones sensacions que s'havien esvaït al Bernabéu. A més, l'entrenador va assegurar ahir que els jugadors eren "plenament conscients" del repte que té l'equip, i que en cap cas ha notat "relaxació" després de clavar cinc gols al conjunt de Vallecas.

Aquest vespre, l'Espanyol es veu les cares amb el Racing de Santander. Un partit teòricament assequible contra un rival de la zona baixa, i que ja va poder superar a la primera volta al Sardinero (0-1). "És un partit per reivindicar-se", comentava Pochettino, que té entre cella i cella convertir l'estadi periquito en un fortí on els seus jugadors "creïn ocasions de gol i moguin ràpid la pilota sense confondre la paciència amb la parsimònia".

Pochettino recupera per a aquest partit tres homes importants. D'una banda, el central Raúl Rodríguez, que ja té l'alta mèdica. I, de l'altra, el migcampista Juan Forlín i l'extrem Vladimir Weiss, després de complir el partit de sanció. En canvi, Raúl Baena no podrà jugar per acumulació de targetes. Ni tampoc els jugadors del filial Cristian Alfonso i Paul Quaye, que cauen de la llista per decisió tècnica.

Per la seva banda, el Racing de Santander afronta el segon partit amb Álvaro Cervera a la banqueta. L'entrenador va fer-se càrrec de l'equip ara fa deu dies, just abans del compromís contra el Barça. Però la derrota contra el conjunt blaugrana (0-2) no va fer més que alimentar els dubtes d'un conjunt que està en llei concursal i que malda per salvar la categoria. De cara al compromís d'avui, els càntabres recuperen el porter Toño, que torna després de complir un partit de sanció, però perden un home important a la defensa, Domingo Cisma, per lesió.

stats