CICLISME
Esports 23/03/2014

El podi del passat Tour de França, per primer cop junt a la Volta a Catalunya

La cursa ciclista catalana reuneix el millor cartell de participants de l'inici de temporada, amb Chris Froome, Joaquim Rodríguez, Alberto Contador o Nairo Quintana, entre altres

Albert Rabadan
2 min
RODRÍGUEZ, PODI HISTÒRIC AL TOUR DE FRANÇA
 El català Joaquim Purito Rodríguez, a la dreta de la imatge, aixeca el puny  per celebrar el seu tercer lloc al Tour de França. Al seu costat, Nairo Quintana  i Christopher Froome, guanyador final.

BarcelonaDes del canvi de dates a finals del mes de març, la Volta a Catalunya ha vist créixer exponencialment el nivell de la seva participació. Amb un recorregut que sempre inclou una o dues arribades en altura als Pirineus, els grans aspirants a les grans voltes veuen en la prova catalana una gran oportunitat per començar a mesurar-se en ports d'entitat, i aquest 2014 el cartell és especialment brillant.

Per començar, els tres primers classificats del Tour de França de l'any passat (el britànic Chris Froome, Nairo Quintana i el català Joaquim Rodríguez, número 1 del món la temporada passada) coincidiran per primer cop tots junts a la línia de sortida d'una cursa des del juliol passat. Al colombià se'l va poder veure a la Tirrena Adriàtica, però l'expectació per veure el nivell de Froome i el Purito és especialment alta degut a la seva absència en competició del febrer a causa d'una petita lesió a l'esquena i d'una concentració en altura al Teide, respectivament.

Amb ells es mesurarà l'home que torna a ser centre d'atenció després de la seva exhibició a la Tirrena-Adriàtica, el madrileny Alberto Contador, que retorna a la cursa tres anys després (la va guanyar l'any 2011 però posteriorment en va ser desposseït per la seva sanció), i el recent vencedor de la París-Niça, l'explosiu colombià Carlos Betancur. També serà a la sortida el guanyador de l'última Vuelta a Espanya, el nord-americà Chris Horner.

Qui arriba més curt de preparació és el defensor del títol, l'irlandès Dan Martin, que ha enfocat per primer cop la seva temporada en el Giro d'Itàlia i tot just ha començat la temporada aquest més. Juntament amb ell, no es poden oblidar entre els aspirants un altre colombià, Rigoberto Urán, l'esperança francesa Thibaut Pinot, que surt d'una lesió, o veterans com Samuel Sánchez i Ivan Basso.

stats