Bàsquet - Lliga Endesa
Esports 04/06/2021

La Penya busca fer-la grossa al Palau Blaugrana

El Barça i el Joventut es disputen un bitllet per a les semifinals

i
Àlex Gozalbo
2 min
Albert Ventura i Xabi López-Arostegui

BarcelonaEl 2 de novembre del 2014 Goran Suton, un exrefugiat de pare croat i mare sèrbia que va fugir de la Guerra dels Balcans, va anotar la cistella decisiva que va provocar la victòria del Joventut de Badalona contra el Barça al Palau Blaugrana. La Penya s'aferra a l'esperit d'aquella nit per somiar amb un triomf que li permeti eliminar l'equip culer i classificar-se per disputar les semifinals de la Lliga Endesa. Després de la decepció de dijous, el conjunt entrenat per Sarunas Jasikevicius no té marge d'error.

El Palau Blaugrana tornarà a obrir aquest dissabte (18.30 h, Movistar Deportes) les seves portes als aficionats. Aquesta tornada del públic s'efectuarà de manera restringida, amb un màxim de 1.000 espectadors que hauran de seguir en tot moment les mesures necessàries per garantir la seguretat sanitària de l'esdeveniment. L'últim partit de bàsquet amb aficionats al recinte culer data del 6 de març del 2020, quan el Barça va remuntar un desavantatge de 17 punts contra el Bayern Munic. Aquella nit l’heroi de l’equip blaugrana va ser Nikola Mirotic, que va acumular 28 punts, 10 faltes rebudes i 8 rebots.

"La Penya va merèixer la victòria dijous perquè va jugar més dur i amb més concentració. Nosaltres vam sortir massa tous i ells van jugar com si els hi anés la vida. No ens van deixar jugar còmodes. Ara toca aixecar-se. Entenc els meus jugadors, que han jugat quatre partits en set dies. No són màquines, però al principi del partit no ens pot faltar energia. És qüestió de mentalitat, de ser professional", diu Sarunas Jasikevicius.

"Guanyar dijous al Barça té mèrit, però no ens serveix. Hem de guanyar també dissabte perquè estem lluitant pel títol. No som l'espàrring del Barça. Sabem que nosaltres tenim un percentatge petit d'opcions, però el partit de dissabte és una final. Passi el que passi hi haurà crítiques, però la temporada que està fent l'equip és molt bona, de deu. Desitjo que tinguem benzina per tornar a lluitar, però no ho sé. Sabem de la dificultat del partit al Palau Blaugrana amb la seva gent, però el dissabte no es pot acabar la temporada", assegura Carles Duran. "És un enfrontament per guanyar o marxar a casa, així que tots dos equips sortirem molt forts. Haurem d'igualar el seu nivell físic i competir al màxim", opina Neno Dimitrijevic, que és dubte per un esquinç al turmell.

stats