Futbol Català
Esports 04/04/2012

La permanència dels sis clubs catalans de Segona B es podria certificar en dues setmanes

El Sant Andreu, el darrer equip del país dins la taula classificatòria, es troba dotze punts per sobre de la promoció de permanència a falta de divuit per disputar

àngel Garreta
1 min

BarcelonaLa categoria de bronze del futbol estatal entra en la seva recta final de campionat i tots els equips catalans que hi militen no patiran per matenir-se un any més a Segona B. Segons els resultats de les dues properes jornades, les matemàtiques podrien certificar aquest fet en dues setmanes a molt estirar. No cal retrocedir gaire enrere per trobar la darrera lliga sense descensos catalans (temporada 2008/2009). No obstant, aquesta serà una de les que més aviat s'haurà certificat aquest fet.

Els darrers equips del Principat que van perdre la categoria van ser Gramenet, Santboià, Terrassa, Gavà i Espanyol B. Els dos primers ho van fer el curs passat (2010/2011). El Santboià com a darrer classificat amb 28 punts i la Gramenet ocupant el lloc número divuit amb 36. La temporada 2009/2010 va ser una de les més delicades pel que fa a descensos, baixant tres equips catalans a Tercera. El Terrassa ho va fer com a cuer amb 25 punts. Penúltim va quedar el Gavà amb 30. L'Espanyol B va perdre la promoció de permanència i ocupant el 16è lloc amb 41 punts també va baixar.

La darrera temporada d'èxit total català va ser la 2008/2009, amb vuit equips a la categoria. En ordre de classificació: Sant Andreu, Sabadell, Barcelona B, Gramenet, Lleida, Badalona, Gavà i Terrassa. El conjunt egarenc va jugar la promoció de permanència per evitar el descens, superant per 2-0 i 2-3 l'Antequera.

stats