FUTBOL
Esports 29/07/2019

Peter Lim posa en perill l’estabilitat del projecte del València

Mateo Alemany podria deixar el club davant la intenció del propietari de controlar l’àrea esportiva

Gonzalo Romero
2 min
Peter Lim, a la dreta, seguint un partit del València des de les graderies de Mestalla.

BarcelonaEl València és a dues decisions de despatx d’hipotecar-se la temporada abans de començar-la, al juliol, encara forçant la màquina amb dobles sessions d’entrenament. El club es va despertar ahir entre incendis. És una capacitat innata que té, quan Mestalla demana caps o, com aquest estiu, mesos després d’aixecar la Copa del Rei i classificar-se per a una nova edició de la Lliga de Campions. El focus del conflicte se centra en Mateu Alemany. El director general podria deixar València en les pròximes hores.

La culpa d’aquesta situació la tindria la gestió de Peter Lim, segons assenyala l’entorn de l’entitat. El propietari voldria ampliar les seves competències i absorbir la branca esportiva. Aquí es produeix el xoc amb Alemany, que ha liderat la reacció esportiva i econòmica dels últims anys. “Tinc un contracte no gaire llarg, però crec que el club i jo sabem que la nostra relació no té res a veure amb els contractes. Jo seguiré aquí sempre que consideri que puc ajudar i que tingui la confiança del propietari, del consell d’administració i del president. De moment és així, i ho agraeixo”, deia el dirigent el 29 de maig en una roda de premsa per fer balanç de la campanya. Alemany és un dels pilars del València de la Copa, les eliminatòries continentals, l’explosió de Rodrigo Moreno i l’encert de Marcelino García Toral. L’entrenador asturià va ser l’aposta d’Alemany. Els resultats defensen la seva feina. El tècnic, els jugadors i l’afició en són conscients i demanen que la situació es desencalli. La primera mesura va ser una reunió que ahir van tenir Alemany; el responsable esportiu de l’equip, Pablo Longoria, i el president Anil Murthy, un intermediari entre l’actualitat valencianista i Lim, permanentment desconnectat a Singapur. Desenes de seguidors van esperar al cotxe de Murphy, l’últim a arribar a les oficines del club, per insultar-lo i mostrar el seu rebuig pel canvi de rumb que està marcant Peter Lim. La policia i membres de seguretat privada van haver d’intervenir per controlar la situació.

Rols compartits

Des de València es matisa que el problema no ve d’un millora de contracte que hauria demanat Alemany per seguir en el càrrec. L’encarregat de planificar el projecte voldria senzillament garanties per seguir fent la seva feina amb llibertat. Peter Lim té una altra intenció i ja ho hauria demostrat durant el mercat de fitxatges que tanca a finals del mes d’agost. El propietari del club hauria intervingut en les operacions que tenia aquest estiu sobre la taula la secretaria tècnica.

Des de la cessió de Toni Lato fins al fitxatge de Rafinha. El diari ARA ha pogut saber que l’acord entre el València i l’encara jugador del Barça és total, però que no es desencalla perquè no hi ha llum verda per pagar el preu del traspàs. El migcampista coneix de primera mà la intenció de l’ staff tècnic i el rol que tindria vestint de blanc. Ara la prioritat és resoldre el futur de l’organigrama. Ahir no es va emetre un comunicat oficial per resoldre el xoc de directius. No es descarta del tot que Alemany segueixi exercint de director general fins a final de temporada, però s’espera una dimissió o fins i tot que Peter Lim l’acomiadi.

stats