CICLISME
Esports 20/07/2019

El Tourmalet torna l’orgull al ciclisme francès

Pinot guanya l'etapa, Alaphilippe manté el mallot groc i Quintana queda sense opcions a la general

Ara
2 min
Thibaut Pinot, durant l'ascensió al Tourmalet

BarcelonaVictòria de Thibaut Pinot i mallot groc per a Julian Alaphilippe. Els dos ciclistes francesos van ser els grans protagonistes de l’etapa d’ahir al Tour, amb final al mític Tourmalet. Una jornada per tornar l’orgull al ciclisme gal -amb el president Emmanuel Macron a la meta-, que va reforçar el liderat d’Alaphilippe i que va significar, també, l’adeu definitiu a les opcions de guanyar la ronda francesa per a algun dels favorits, com Nairo Quintana.

Va ser un desenllaç agònic i inesperat, amb Pinot arrencant en el tram final de l’ascensió per imposar-se en solitari. El ciclista de Groupama va superar per sis segons Alaphilippe, un mallot groc que cada vegada agafa més força de cara a ser el guanyador final del Tour. I és que el líder del Deceuninck - Quick Step ja té dos minuts d’avantatge a la general respecte al gal·lès Geraint Thomas i de l’holandès Steven Kruijswijk, segon i tercer, respectivament.

Alaphilippe es manté líder

La jornada d’avui, també de muntanya -185 quilòmetres entre Limós i Foix, amb final en altura i tres ports consecutius de primera categoria-, serà una prova de foc per a Alaphilippe. Si és capaç de mantenir distàncies encararà amb moltes opcions l’última setmana de la prova -demà hi ha jornada de descans-, en la qual hi ha dues etapes difícils de muntanya.

En canvi, qui va quedar sense opcions ahir va ser Quintana, que va deixar escapar més de tres minuts en l’ascensió al Tourmalet i ja és a més de set del líder a la general, la qual cosa el deixa sense opcions de podi al Tour. Tampoc va ser un bon dia per al mallorquí Enric Mas, que començava la jornada amb el mallot blanc i quart de la general, i va acabar-la en desena posició, a gairebé sis minuts.

stats