Futbol Català
Esports 10/11/2011

La Pobla de Mafumet podria abandonar la vinculació amb el Nàstic en cas de descens de l'equip grana

Si els poblencs disputen la promoció d'ascens i el Gimnàstic baixa a Segona B, la filiació desapareixerà per poder permetre a tots dos militar a la categoria de bronze

àngel Garreta
2 min
Imatge de la llotja del camp de La Pobla de Mafumet

La Pobla de MafumetLa Pobla de Mafumet podria tornar a navegar en solitari com a club si el Nàstic de Tarragona baixa a Segona B. Aquesta possibilitat encara no és una decisió en ferm de la directiva del conjunt poblenc, però cada vegada agafa més força en el seu entorn. Qualsevol moviment en aquesta direcció dependrà sempre de dos factors. El primer, que La Pobla disputi la promoció d'ascens a Segona B tal com està cridada a fer. El segon, que el Nàstic no pugui evitar el descens de categoria.

Fa cinc anys, l'acord entre les dues entitats va permetre als de Tarragona disposar d'un equip que ha fet les funcions pràctiques de conjunt "B", i que es troba situat en una categoria competitiva com Tercera Divisió. El conjunt grana va "rescatar" La Pobla de la zona baixa de Primera Catalana, i va ascendir-lo a la darrera categoria del futbol estatal. Malgrat que el Nàstic disposa d'un Nàstic B específic, el fet que aquest militi a Tercera Catalana (l'antiga Segona Regional) és un impediment per garantir un salt competitiu de categoria dels jugadors formats i per això es va optar per acordar una vinculació amb un equip de la província.

No obstant, La Pobla segueix tenint la seva pròpia identitat i el seu propi registre únic federatiu com a club en competició, malgrat haver adoptat al cent per cent els colors granes, l'equipació completa de la seva nau nodrissa de Segona A (l'equip poblenc fins i tot porta escrita la paraula Gimnàstic a l'esquena) i haver abandonat la meitat de samarreta de color verd que havia caracteritzat l'equip a principis de segle. És per aquesta identitat que els dirigents no descarten deixar sense efecte l'acord de filiació si la plantilla entrenada per Kiko Ramírez opta per segon any consecutiu a l'ascens de categoria. Quant al pressupost, el fet de tornar a navegar en solitari podria comptar amb el suport de la indústria petroquímica de la zona.

Aquesta possibilitat és en el fons no desitjada pels directius poblencs en primera instància. El club sempre ha agraït el suport que ha suposat l'aparició del Nàstic a escena dins la seva entitat. Si els de Tarragona mantenen la categoria a Segona A, La Pobla seguirà sent el filial més proper i directe del conjunt del Nou Estadi.

stats