Barça
Esports 26/01/2021

Quan i com podré votar a les eleccions del Barça?

Els socis podran votar per correu o fer-ho de manera presencial el 7 de març en cinc seus a Catalunya i una altra a Andorra

2 min
Imatge d'arxiu de les últimes eleccions a la presidència del Barça

La comissió gestora del Barça ha oficialitzat aquest dimarts que el diumenge 7 de març se celebraran les eleccions a la presidència de l'entitat blaugrana. Aquesta és la data de consens a la qual havien arribat el club i els tres candidats –Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa– quan va ser ajornada la celebració dels comicis previstos per al 24 de gener passat. La gestora ha anunciat que l'horari de votació presencial el 7 de març serà de les 9 h a les 21 h de manera ininterrompuda.

Aquest horari serà el mateix per a les, finalment, sis seus (i no deu) que habilitarà l'entitat blaugrana. La gestora ha pres aquesta decisió argumentant que "la previsió que les restriccions actuals en diversos territoris de l’Estat es mantinguin fins a la data de les eleccions (restriccions de mobilitat municipal i toc de queda) impossibilita que les seus electorals inicialment plantejades fora de Catalunya (Madrid, Sevilla, València i Palma) puguin complir la seva funció".

Des del club han volgut insistir que es garantiran les mesures de sanitat necessàries per poder votar. A continuació desglossem tot el que cal saber sobre el procés de votació i el calendari electoral.

Com funcionarà el vot per correu?

Hi haurà dues modalitats de vot per correu: la general, a través de l’oficina de Correus que pertoqui, i l’opció de votar des del mateix domicili, disponible per als socis de més de 65 anys que així ho sol·licitin al club o que no puguin desplaçar-se per motius de salut.

Indicacions per votar per correu
  • Entre els dies 29 de gener i 9 de febrer, els socis i sòcies que escullin votar per correu, hauran de comunicar-ho telemàticament al club mitjançant el formulari que es posarà a la seva disposició al web del Barça a partir del divendres 29 de gener.
  • El club detallarà aquests aspectes: la modalitat de vot escollida (general o des del domicili) i oficina de Correus on es pot dipositar el vot; i que l’exercici del vot per correu invalida el vot presencial.
  • La documentació postal, amb les butlletes i el sobre corresponent, arribaran als domicilis mitjançant un funcionari de Correus, amb certificació per confirmar la identitat personal.
  • Els socis i sòcies que s’hagin acollit a la modalitat de vot des del domicili hauran d’exercir el seu dret en el mateix moment que el funcionari de Correus els faci el lliurament de la documentació postal, amb les butlletes i el sobre corresponent.
  • Entre els dies 15 i 26 de febrer, els socis i sòcies que s’hagin acollit a la modalitat general hauran de fer entrega del seu vot a l’oficina de Correus corresponent.

Finalment, l’escrutini, tant dels vots emesos presencialment com dels dipositats al club a través del correu postal, es durà a terme un cop finalitzada la jornada electoral del dia 7 de març. Els resultats es faran públics un cop s’hagi completat. 

Explicació gràfica del vot per correu

Quines seran les seus electorals per votar de manera presencial?

Un cop garantida la modalitat de vot per correu, la comissió gestora del Barça ha decidit prescindir de les seus ubicades fora de Catalunya, amb l’excepció d'Andorra. D'aquesta manera, la modalitat de votació presencial se celebrarà de manera descentralitzada en sis seus electorals: Barcelona (Camp Nou), Girona, Tarragona, Tortosa, Lleida, i Andorra.

Les seus i les meses electorals
  • Barcelona: 111 meses electorals. Camp Nou-Palau Blaugrana. C/ Arístides Maillol, s/n.
  • Lleida: 2 meses electorals. Delegació de la Federació Catalana de Futbol. C/ Riu Besòs, 8.
  • Girona: 5 meses electorals. Pavelló Municipal de Fontajau. Avinguda del President Josep Tarradellas i Joan, 22-24.
  • Tarragona: 3 meses electorals. Poliesportiu Camp Clar. C/ Riu Siurana, s/n.
  • Tortosa: 1 mesa electoral. Delegació de la Federació Catalana de Futbol. C/ Adrià d’Utrecht, 5.
  • Andorra: 1 mesa electoral. Centre de Congressos del Comú d’Andorra la Vella. Plaça del Poble, s/n.

Com queda el nou calendari electoral?

La campanya electoral en què participaran els tres candidats es desenvoluparà fins al dia 5 de març, i la jornada de reflexió serà el dia 6 de març.

Quin és el cens electoral?

Existirà un cens electoral per seu i, per tant, els socis només podran anar a votar al col·legi que els sigui assignat en funció del seu codi postal de residència. A la web del Barça s'obrirà a partir del dimecres 27 un espai en què que es podrà consultar online la seu de votació ja assignada.

Els socis amb dret al sufragi actiu en aquestes eleccions sumen un total de 110.522, dels quals 40.347 són majors de 60 anys. El 93% dels votants viuen a Catalunya, un 4% a la resta de l’Estat i un 3% a l’estranger.

stats