FÓRMULA 1
Esports 07/10/2017

Hamilton signa una 'pole' de rècord a Suzuka

El britànic sortirà primer al Gran Premi del Japó després d'una gran sessió classificatòria

Ara
2 min
Hamilton signa una 'pole' de rècord a Suzuka

BarcelonaLewis Hamilton (Mercedes) ha signat aquest matí la 'pole' del Gran Premi del Japó per primera vegada en la seva trajectòria (ja en té 71). El pilot britànic ha estat el més ràpid en una sessió classificatòria, ara sí, sense sorpreses. Ni Ferrari, últimament abonat als imprevistos i al descontrol, ni Mercedes han cremat encara els seus cartutxos d'aquest cap de setmana. El Mundial entra en la recta final i cada cursa té una importància majúscula. I Hamilton, guanyador nat, no té previst cedir més punts.

El britànic, de menys a més, ha trencat el rècord de Suzuka amb un 1:27.319 de cavall guanyador. Els dubtes amb alguns dels 'packs' utilitzats al seu cotxe havien fet que el tricampió anés un mica a remolc, a l'expectativa del rendiment dels seus companys de graella. El Japó, de moment, sembla que serà seu. "Ha estat un gran dia. Cada volta he guanyat velocitat. No havia aconseguit mai una bona classificació. Trobar aquest punt d'equilibri entre la feina dels mecànics, el comportament del cotxe i jo, ha estat genial. Avui havia de signar el millor temps, era la meva oportunitat. Els Ferrari seran molt ràpids, he d'estar bé", ha comentat.

Valtteri Bottas ha completat el domini alemany amb la segona posició, tot i que sortirà setè perquè arrossega una sanció per canviar la caixa de canvis del seu monoplaça. Sebastian Vettel rodarà, d'aquesta forma, darrere de Hamilton, buscant una victòria que l'acosti al lideratge del Mundial. "La classificació ha anat força bé. He intentat assumir riscos a l'última volta i he acabat fora del circuit. Era conscient que acabaria a la primera línia de la sortida", ha comentat el pilot de l'escuderia italiana. Daniel Ricciardo (Red Bull), Max Verstappen (Red Bull), Kimi Räikkönen (Ferrari), també sancionat, Esteban Ocon (Force India), Sergio Pérez (Force India), Felipe Massa (Williams) i l'asturià Fernando Alonso (McLaren) han completat la Q3.

stats