POLIESPORTIU

És possible qüestionar els límits?

L’ARA t’ofereix el llibre en què Kilian Jornet resumeix el seu projecte més especial

Abans de fer els 25 anys, Kilian Jornet ja havia guanyat la majoria de les curses de muntanya i ja era una llegenda, admirat arreu del món. Amb l’èxit, però, va arribar un període de reflexió. De la boira dels records i la recerca de noves il·lusions en va ressorgir amb força una imatge: el pòster que presidia la seva habitació d’adolescència, la silueta d’un vell desig, que era la muntanya del Cerví. El projecte Summits of My Life va començar a prendre forma, i al Cerví s’hi van sumar cims que per la seva llegenda o la seva bellesa fan augmentar les pulsacions de Jornet: el Mont Blanc, l’Elbrús, el Denali, l’Aconcagua, l’Everest... Però calia un perquè, una ànima, un fil conductor que ho dotés tot de sentit. I aquest motor no podia ser altre que uns principis i uns valors basats en l’amistat i el respecte per la naturalesa que van reunir Seb Montaz, Emelie Forsberg, Jordi Tosas, Vivian Bruchez, Mathéo Jacquemoud i el desaparegut Stéphane Brosse sota una única bandera: l’amor cap a la muntanya.

El llibre Summits of my life (Ara Llibres), que es podrà adquirir el cap de setmana del 26 i 27 de maig per 25 euros amb l’ARA, parla de rècords increïbles, de cims llegendaris assolits i algun altre que es va resistir, però també parla de vides que la muntanya s’emporta, com la de Stéphane Brosse, o dels milers de persones que el terratrèmol del 2015 va sepultar al Nepal.

Es tracta d’un llibre amb textos personals de Kilian Jornet, que ens fa reviure, amb l’acompanyament de 150 fotografies, l’emoció i les gestes del repte més important de la seva trajectòria. El rècord de la doble consecució de l’Everest, l’últim dels cims que formen l’aventura Summits of My Life, és una fita en la història de l’esport de muntanya i va motivar una impressionant onada d’estima popular i admiració cap a Jornet arreu del món. El llibre posa l’accent en la clau de l’èxit: treball en equip, esperit de superació, respecte a la natura i uns valors humans que, des del principi, han posat ales als seus peus. Cinc anys d’esforços, lluites i proeses condensats en una obra espectacular escrita en primera persona i amb fotografies a tot color i infografies explicatives que ens permeten endinsar-nos en els somnis i els reptes que han forjat el mite de Kilian Jornet.

Una font d’inspiració

Periòdicament som testimoni de notícies d’esportistes que fan proeses que passen a la història. En canvi, són ben pocs els esportistes que, a més, pels seus valors i la seva personalitat representen una font d’inspiració per a molta gent, vinculada o no a la disciplina a la qual l’esportista en qüestió ha dedicat la vida. Indiscutiblement, Kilian Jornet pertany a aquesta selecta raça d’esportistes.

Com pots aconseguir la promoció al quiosc?

Per adquirir la promoció hauràs de presentar al quiosc el cupó* situat a la part inferior de la contraportada del diari, disponible només els dies de venda.

(*) Si ets subscriptor digital et podràs descarregar el cupó a l’Espai del Subscriptor.