Machín: "Tinc clar que amb por no rendirem millor"

Abans de rebre el Ludogorets, el tècnic assegura que "Europa no molesta, però condiciona"

Pablo Machín és plenament conscient de la preocupació que fa setmanes que gira al voltant de l'Espanyol a causa de la crisi de resultats a la Lliga. Un sentiment que el tècnic de Sòria entén, però que, abans de rebre el Ludogorets, ha assegurat que han d'afrontar. "Tenir por és humà, però tinc clar que amb por no es rendirà millor. Sabem que tenim una dificultat, una situació que no qualificaria com a alarmant, perquè queda temps, però som els que ens hem guanyat ser on som". Machín ha reconegut que hi ha partits en què els ha faltat "sort" i en què han "merescut més", però ha deixat clar que per trobar aquesta sort estan fent un camí "per reunir els condicionants necessaris".

"Al futbol i a la vida tot és molt immediat i es vol tot ja, però per corregir aquesta situació hem de treballar, no confiar-nos i donar tots més per millorar", ha afegit el preparador sorià, que ha anticipat que contra el Ludogorets "hi haurà canvis". No ha especificat, però, si tants com en va plantejar en el partit de la primera volta a Razgrad. "L'equip que va jugar allà va ser capaç de guanyar-hi jugant  amb molta gent diferent de la que havia jugat a la Lliga. Això ens permet estar tranquils", ha afegit. 

Machín ha reconegut que una victòria aquest dijous els permetria deixar encarrilada la classificació i "poder assumir algun error en els partits que queden de la fase de grups". El tècnic, això sí, ha precisat que tenen ganes de donar "una alegria a l'afició, que ja s'ho mereix i que corroboraria les bones sensacions que està tenint l'equip". L'entrenador de l'Espanyol vol que el seu equip tingui "més continuïtat en els bons moments" i ser més eficaços a les àrees. Machín ha reivindicat el nivell de la seva plantilla. "Els jugadors tenen capacitats i estic intentant treure el màxim del que tenen. Tinc confiança i si treuen el màxim podrem aconseguir l’objectiu", ha afirmat. "Estem capacitats per sumar. Som un equip amb les nostres limitacions, però que quan competim de veritat ens posem al nivell de qualsevol equip. Ho hem de mantenir els 90 minuts, i quan no ho puguem mantenir, que no ens penalitzi tant", ha exposat. L'entrenador també ha parlat del factor anímic: "Sempre és important, allò que el futbol és un estat d’ànim té la seva part de veritat. Però el més important és la capacitat d’aquells que han d’estar motivats. Ens hem adonat que quan baixem una mica, qualsevol equip ens pot fer mal". 

Al tècnic espanyolista també li han preguntat si Europa suposa una molèstia. "Tots els entrenadors preferiríem tenir molt de temps per preparar partits, i més amb jugadors que no estan acostumats a jugar dos partits per setmana, però hem de ser conscients que som uns privilegiats per poder disputar una competició que molts voldrien. Europa no molesta, però condiciona, perquè no tens tot el temps per recuperar i preparar el partit de Lliga, però ho hem d’assumir, i intentar aprofitar la llarga plantilla que tenim". 

Competir com més aviat millor

Just abans que Pablo Machín ha sigut Víctor Sánchez qui ha atès els mitjans de comunicació. El migcampista ha reconegut que per refer-se els agrada competir com més aviat millor després d'un entrebanc. "Quan perds un partit, vols jugar el pròxim, competir aviat per intentar capgirar la situació, guanyar i recuperar bones sensacions. L’equip està millor, competeix millor i és més a prop de guanyar. A casa ens està costant molt, a veure si ho fem dijous i ens suposa un punt d’inflexió per guanyar a la Lliga". 

El jugador de Rubí ha comentat que Europa no és una distracció. "És una il·lusió molt gran. Sempre havíem tingut molta il·lusió per disputar una competició europea, no ens molesta ni és incòmode. És molt il·lusionant jugar aquesta competició, és bonic jugar-la al teu camp, veus l’ambient de nits europees, que és pel que portes lluitant tant de temps i per fi ho hem aconseguit”. Per a Sánchez, el desig de la plantilla no és altre que "arribar a l'aturada amb tres punts més a Europa i a la Lliga".