MERCAT
Esports 06/06/2012

Les prioritats, a les bandes

La secretaria tècnica blaugrana treballa de mica en mica en diferents carpetes. Pel que fa a les sortides, els casos oberts són Alves i Keita. I quan es parla de fitxatges, cada dia s'acosta més Jordi Alba.

Toni Padilla
3 min
Les prioritats, a les bandes

BARCELONA.El Barça no oficialitzarà cap fitxatge fins que no presenti Tito Vilanova, una presentació que es podria produir la setmana que ve. Un cop el nou tècnic tingui el contracte signat, el club podria presentar ràpidament Jordi Alba, ja que les negociacions van per bon camí. Aquest podria ser l'únic fitxatge d'un estiu en què la prioritat és no cometre excessos econòmics i mantenir la base de l'equip que ha guanyat quatre títols aquesta última temporada.

Thiago Silva: El seu fitxatge es complica i el brasiler s'allunya del Barça

El Milan només vendrà el seu defensa central brasiler per una xifra superior als 40 milions d'euros, una quantitat que el Barça no està disposat a pagar aquesta temporada. Malgrat que el club rossonero encara deu alguns milions de l'operació de Zlatan Ibrahimovic, ara mateix el Barça sembla lluny de poder fitxar el central que més agrada a un Andoni Zubizarreta que no treu l'ull de sobre dels bascos Javi Martínez i Iñigo Martínez per si de cas. La prioritat, però, és reforçar la defensa amb un lateral que pugui jugar per la banda esquerra.

Jordi Alba: Les negociacions oficials poden començar aviat

El València va presentar ahir el seu nou entrenador, Mauricio Pellegrino, que va deixar clar que perdre Alba seria un problema, ja que el català ha estat un dels pilars de l'equip. El València, però, ja fa dies que treballa per trobar un substitut del lateral, que és conscient que acabarà fitxant pel Barça aquest estiu. La diferència entre el Barça i el València és d'uns tres milions d'euros, i amb Pellegrino ja presentat les negociacions oficials poden començar de seguida.

Isaac Cuenca: És un jugador més del primer equip i no s'accepten ofertes

El bon any d'Isaac Cuenca ha fet que alguns equips s'interessin en el jove extrem de Reus. Tito Vilanova, però, té ben clar que Cuenca forma part del primer equip i no pensa permetre que marxi. Vilanova ha passat moltes hores parlant amb Cuenca, ja que quan els joves entrenaven amb el primer equip era Tito qui els cuidava més si Guardiola estava fent feina més especifica amb els jugadors del primer equip. Vilanova és un dels valedors de Cuenca i vol que segueixi al Barça, ja que té pensat que disposi de molts minuts.

Tello: El club no vol que marxi, però es podria pensar a cedir-lo

El director esportiu de l'Atlètic de Madrid, José Luis Pérez Caminero, es va reunir ahir amb Zubizarreta, ja que el club madrileny ha mostrat interès pel jove jugador. Zubizarreta, però, li va transmetre un missatge clar: el Barça compta amb el jugador de Sabadell i, per tant, no s'escolten ofertes per ell aquest estiu. Ara, si Afellay agafa bon ritme i Tello no disposa de minuts es podria parlar d'una cessió, però seria de cara al pròxim mercat d'hivern.

Dani Alves: El futur del brasiler dependria de si arriba una gran oferta

Fa unes setmanes, Alves semblava destinat a marxar, però quan es va saber que Guardiola no seguiria al capdavant del primer equip tot va canviar. Guardiola havia perdut bona part de la confiança en el brasiler, i de fet el mateix Dani Alves havia arribat a dubtar sobre què seria millor per al seu futur. El Barça sap que si arriba una oferta molt bona no seria descartable vendre un jugador que ha rendit molt però que també s'ha descentrat aquesta última temporada. De fet, l'aparició de Montoya atenuaria la gravetat de vendre Alves, però tothom sap que el brasiler és un dels millors laterals del planeta i la prioritat és intentar que recuperi el seu millor nivell amb Tito Vilanova. Ahir Alves va ser a la clínica Dexeus, on Ricard Pruna va veure l'evolució de la fractura de clavícula que es va fer. El brasiler no descarta jugar els Jocs Olímpics de Londres, un fet que el podria deixar sense participar en bona part de la pretemporada. Si Alves és convocat per jugar, la situació podria ser un petit conflicte entre el Barça i el jugador, seguit de prop pels clubs de la lliga anglesa.

Seydou Keita: Parlarà amb Vilanova i no descarta marxar a una altra lliga

Keita és un dels homes que podrien marxar aquesta temporada. El malià sap que agrada a diferents clubs, un dels quals és el Milan, i que al centre del camp hi ha molta competència. Malgrat tot, Keita és feliç a Barcelona i esperarà una trobada amb Tito Vilanova per decidir el seu futur. Tot i això, primer caldrà que Vilanova acabi de posar-se d'acord en totes les condicions i clàusules del seu contracte. Un cop hagi signat i sigui presentat com a entrenador, el mercat blaugrana s'animarà, amb alguna arribada i algun comiat, com el possible de Seydou Keita.

stats