17/06/2021

El pròleg perillós de Noelia Romero

2 min
Noelia Romero a la sortida del judici atenent els mitjans de comunicació.

Dimarts passat, al jutjat, el Barça va defensar els seus interessos basant-se en l’argumentari d’un imputat pel cas Barçagate: l’excap dels serveis jurídics del club Román Gómez Ponti. El mateix que va recórrer a la Guàrdia Civil per intentar aturar la moció de censura contra la junta anterior. L’advocat del Barça, Berenguer Tomàs, va treure tota l’artilleria per desacreditar la feina de Noelia Romero, l’excap de compliment normatiu que va aguantar les envestides de Bartomeu i va liderar una investigació interna clau per als Mossos d’Esquadra i la instrucció del cas de les xarxes.

El nou responsable jurídic del club, Pere Lluís Mellado —escollit per Laporta—, assentia amb el cap mentre Gómez Ponti o l’exdirectiu David Bellver acusaven l’exempleada de manca de professionalitat. Dit d’una altra manera: el Barça de Laporta va abraçar les tesis de la junta anterior assumint que l’acomiadament de Romero va ser procedent i que, per tant, Bartomeu tenia raó. Si em punxen, no em treuen sang. 

L’ombra del Barçagate és allargada, el seu modus operandi es repetia en altres departaments i taca, també, els comptes de la temporada 2019-2020 que l’exvicepresident econòmic Jordi Moix —el de les set plagues d’Egipte— justificarà a l’assemblea de compromissaris de diumenge perquè passin el sedàs. La junta actual, de moment, no n’ha reformulat ni una coma. N’hi ha que diuen que és per manca de temps, com si no estiguessin penjats al web de l’entitat des de fa mesos. N’hi ha d’altres que afirmen, en canvi, que necessiten aprovar-los per donar continuïtat ordinària al club i que, quan tinguin l’auditoria de Deloitte acabada a finals de juliol, ja es plantejaran què fan amb els números de cara a l’assemblea de setembre. És a dir: ara per ara, xutaran la pilota endavant. 

La intenció, que es repeteix com un mantra, és explicar-ho tot amb pèls i senyals. Però la pregunta és: fins a on estarà disposat a arribar Laporta davant les presumptes irregularitats de Bartomeu? Està clar que diumenge encara no ho sabrem i que venen setmanes de distraccions amb noms de jugadors, tovalloles i xancletes. Esperem que posar-hi sorra pel mig no sigui una metàfora del que pugui passar. De moment, el pròleg amb Noelia Romero no és gaire esperançador: la gestió que s’ha fet del seu cas és, com a mínim, curiosa. ¿Us imagineu l’impacte que hauria sigut que Laporta readmetés l’extreballadora acomiadada per Bartomeu per liderar la investigació interna del Barçagate? Ja no ho sabrem mai.

stats