09/05/2013

La pubàlgia de Busquets reobre el debat d'un altre estiu de seleccions

2 min

Barcelona.Ahir Sergio Busquets va deixar clares dues coses: que cada dia es troba millor d'una pubàlgia que li ha fet la guitza els últims mesos -sobretot el decisiu del curs- i que no té intenció de renunciar a la selecció espanyola per competir a l'estiu al Brasil. "[Les molèsties] vénen des del gener, però estic millor des que m'he començat a tractar. És una lesió molt complicada, amb uns dies millors que d'altres. Cal anar a poc a poc", va explicar el de Badia, que va descartar, de moment, passar per quiròfan. Tampoc es planteja "no jugar la Copa Confederacions" perquè està evolucionant bé.

Molts partits, poc descans

Aquesta afirmació preocupa el barcelonisme, que no troba mai l'equilibri entre club i federació amb els jugadors tocats. El migcampista, a punt de fer 25 anys, acumula més de 300 partits en només cinc temporades entre el Barça i la selecció, enllaçant dues Eurocopes, un Mundial i una Copa Confederacions amb irregulars pretemporades. Ell mateix, de fet, reconeixia que la pubàlgia ve per "la càrrega de partits", que és la principal causa d'aquest dolor, a més de problemes biomecànics o musculars. Tornar a perdre un estiu de descans és un problema.

En l'última convocatòria de Vicente del Bosque, contra Finlàndia i França, Espanya va tenir nou blaugranes convocats, entre els quals Busquets. Xavi, un altre dels que tenen molèsties cròniques, no es reserva amb el club però no falla amb la selecció. Jordi Alba, flamant fitxatge l'estiu passat, va participar en els Jocs Olímpics i va perdre's la pretemporada. Enguany tornarà a passar, perquè si Espanya arriba a la final de la Copa Confederacions, la selecció jugarà fins a l'1 de juliol i el Barça té previst el primer amistós de preparació el 24. Els especialistes recomanen 20 dies de repòs absolut als esportistes. I no surten els comptes.

stats