Esports 16/04/2011

El primer dels quatre clàssics podria sentenciar la Lliga

N.g.
2 min

Barcelona.El primer dels quatre clàssics que afrontaran en poc menys d'un mes Barça i Reial Madrid, el que es disputarà aquesta nit al Santiago Bernabéu, podria sentenciar la Lliga. Els blaugranes, que encapçalen la classificació amb vuit punts d'avantatge sobre els blancs, podrien, en cas de triomf, col·locar-se a onze punts quan faltarien només sis partits, és a dir, amb divuit punts per disputar-se per al final de la Lliga. I aquesta diferència, si no hi ha un daltabaix impressionant dels blaugranes, seria definitiva per guanyar la tercera Lliga consecutiva, la tercera de l'era Guardiola. El 2-6 i el 0-2 ja van decidir els dos últims títols de Lliga a favor dels blaugranes, i a la tercera, el Reial Madrid de Mourinho vol evitar-ho. Si més no, evitar que el Barça torni a celebrar la victòria al seu estadi. Tot i l'avantatge a la classificació, el d'avui serà, sense cap dubte, el duel entre els millors: els dos millors davanters, Leo Messi - Cristiano Ronaldo sobre la gespa, i els millors entrenadors i estrategs, Pep Guardiola - José Mourinho a les banquetes.

Per a Guardiola, els maldecaps per al partit d'aquesta nit es concentren en la defensa. Amb Éric Abidal lesionat i Mascherano sancionat, el tècnic podria donar entrada a Milito fent parella amb Gerard Piqué, tot i que també pot disposar del capità Carles Puyol, que ahir va rebre l'alta mèdica i ha entrat en la convocatòria dels vint jugadors que van a Madrid. Amb aquestes opcions, Sergio Busquets podria recuperar la seva plaça com a pivot defensiu. Guardiola ja va avisar ahir que no reservaria ningú, que el partit és important, i en principi farà saltar al terreny de joc el seu onze de gala, amb l'excepció de la defensa. I a més, per engrescar encara més la plantilla i fer pinya, l'entrenador de Santpedor s'ha endut tothom a Madrid, lesionats i sancionats inclosos.

Per la seva banda, el Reial Madrid afronta el primer clàssic amb les baixes de Gago i Lass per lesió, i Granero per sanció. Tot i això, a diferència del partit de Lliga de Campions que els blancs van jugar contra el Tottenham, José Mourinho podrà comptar amb Pepe al centre de la defensa i amb Ángel Di María. Mourinho, que té clar que el Reial Madrid necessita guanyar el Barça (fet que no succeeix des que Pep Guardiola ocupa la banqueta blaugrana), tampoc reservarà ningú per a la final de la Copa del Rei de dimecres a Mestalla i, tot i que ahir Aitor Karanka, el seu segon, no en va donar cap pista en la roda de premsa, l'entrenador portuguès podria sortir amb tota l'artilleria al camp, amb els titulars indiscutibles. Juguen davant la seva afició i Mourinho té clar que no vol decebre els seguidors madridistes.

stats